Stiri Politice

BREAKING NEWS: DNA, anunț despre Marcel Ciolacu. Șeful DNA a clarificat situația în justiție a președintelui PSD

PSD pregătește o super lovitură în Guvern: Vizează toți angajații din România (SURSE)

Șeful DNA a clarificat situația în justiție a președintelui PSD și a spulberat orice speculație referitoare la Marcel Ciolacu.

Pe măsură ce se apropie rotativa guvernamentală, în anumite cercuri lui Marcel Ciolacu i se caută ”scheleții din dulap”. Una dintre aceste piste a fost spulberată de către șeful DNA, Crin Bologa, cel care a explicat că nu există un dosar pe numele lui Marcel Ciolacu, la DNA.

„Deci, dacă avem, avem începută urmărirea penală in rem și nu avem un dosar Ciolacu. Acum, procurorul de caz știe ce face și când o să finalizeze aceste cauze”, a precizat Bologa, informează Românialiberă.

Șeful DNA a explicat că este un dosar mai amplu, în care mai multe persoane sunt acuzate pentru modul în care și-au obținut certficatele de revoluționar. În acest dosar, mai multe persoane au fost trimise în judecată, dar printre ele nu se află și actualul lider al PSD.

Marcel Ciolacu nu are calitatea de suspect sau inculpat

Șeful DNA, Crin Bologa, a declarat, recent, într-un interviu pentru Europa FM, că Marcel Ciolacu nu are calitatea de suspect sau inculpat în vreo cauză, dar nu a clarificat în ce stadiu se află sesizarea referitoare la certificatul de revoluționar obținut de liderul PSD. ”S-au dat și clasări. Nu știu exact. Dacă o să faceți o cerere în scris, sau mâine, sau telefonic, pot să verific. Din câte știu, nu s-au închis toate dosarele, dar s-au dat soluții de toate categoriile, dar nu pot să afirm că la DNA există un dosar Ciolacu, că nu există așa ceva”, a precizat Bologa.

Dosarul privește dobândirea în condiții presupus ilegale de către liderul PSD Marcel Ciolacu a calității de ”Luptător cu Rol Determinant în Victoria Revoluției Române din Decembrie 1989”.

În octombrie 2020, DNA i-a comunicat revoluționarului Marian Moroșanu zis ”Ceaușescu” soluția de clasare față de mai mulți revoluționari reclamați de acesta. ”Ceaușescu” susținuse că revoluționarii ar fi dobândit ilegal calitatea de ”Luptător cu Rol Determinant” în Revoluție și ar fi obținut anumite privilegii financiare care decurg din această calitate.

Deși cea mai mare parte a reclamației lui ”Ceaușescu” a fost clasată, procurorul de caz Mihai Prună a disjuns cercetările față de 12 persoane, printre care și liderul PSD Marcel Ciolacu. Procurorul Mihai Prună este adjunctul șefului Secției a 2-a din DNA de combatere a infracțiunilor asimilate corupției. Este fratele fostului ministru al Justiției din Guvernul Cioloș, Raluca Prună.

Pe 8 februarie 2023, șeful DNA, Crin Bologa, a declarat, într-un interviu pentru Europa FM, că Marcel Ciolacu nu are calitatea de suspect sau inculpat în vreo cauză, dar nu a clarificat în ce stadiu se află sesizarea referitoare la certificatul de revoluționar obținut de liderul PSD. ”

S-au dat și clasări. Nu știu exact. Dacă o să faceți o cerere în scris, sau mâine, sau telefonic, pot să verific. Din câte știu, nu s-au închis toate dosarele, dar s-au dat soluții de toate categoriile, dar nu pot să afirm că la DNA există un dosar Ciolacu, că nu există așa ceva”, a precizat Bologa.

To Top