Stiri Politice

BREAKING NEWS: Deputatul Claudiu Năsui, la DNA

Claudiu Năsui, despre taxa de solidaritate: Să crești taxele înainte de o recesiune e o crimă

Deputatul USR Claudiu Năsui, fost ministru al Economiei, s-a prezentat, luni, la Direcţia Naţională Anticorupţie.

El este audiat în dosarul în care sunt cercetaţi fostul selecţioner al echipei naţionale de fotbal Victor Piţurcă, fiul acestuia, Alexandru Piţurcă, şi director general al Companiei Naţionale Romarm SA, Gabriel Ţuţu.

Întrebat de jurnalişti la intrarea în sediul DNA de ce se află încă în funcţie Gabriel Ţuţu, Năsui a răspuns: “Eu am început procedurile de demitere şi ele au fost oprite de cei care au venit după. Uitaţi-vă cine a fost în Consiliul de Administraţie înainte şi după. Puteţi să vedeţi cine a numit oamenii în CA şi cine a susţinut directorul general în fiecare companie de stat”.

Săptămâna trecută, un judecător de la Tribunalul Bucureşti a respins cererea DNA de arestare preventivă pentru 30 de zile a directorului Romarm, Gabriel Ţuţu, şi a lui Alexandru Piţurcă, fiul lui Victor Piţurcă, în dosarul legat de achiziţii de măşti de protecţie neconforme pentru Ministerul Apărării.

Claudiu Năsui declarese la începutul săptămânii trecute că, în perioada mandatului său, a demarat procedurile de demitere a lui Gabriel Ţuţu din funcţia de director Romarm, acesta fiind „pus în funcţie de ministrul Energiei, Virgil Popescu”.

„Domnul Virgil Popescu este cel care l-a pus în funcţie. În mandatul dânsului a fost pus în funcţie de către Consiliul de Administraţie pus de dânsul şi mai ales i-a dat unul dintre cele mai solide contracte pe care le-am văzut cel puţin eu în companiile de stat, unul în care este foarte greu să îl dai afară (…), mai ales cu durata de timp foarte mare.

Claudiu Năsui: În interiorul Romarm erau mai multe afaceri de-ale domnului Ţuţu

Lucrurile acestea mi s-au părut ilegale, de aceea am şi cerut un control şi am început procedura de demitere a acestuia, cu noul CA, procedură care a luat sfârşit după ce a revenit Virgil Popescu şi a pus din nou fostul CA, unde erau tot felul de persoane pe care le mai dădusem afară şi din alte părţi din Ministerul Economiei şi care s-au regăsit apoi în Ministerul Energiei, una director la Direcţia antifraudă, cred, din Ministerul Energiei”, a afirmat Năsui, la Palatul Parlamentului.

Potrivit acestuia, controlul viza contractul primit de Gabriel Ţuţu, respectiv legalitatea acestuia.

„Ideea era să avem o bază juridică, pe baza căreia să putem face demersurile să îl dăm afară de acolo. (…) Problema este că i s-a dat un astfel de contract. (…) În interiorul Romarm erau mai multe afaceri de-ale domnului Ţuţu, pe toate le-am investigat, pe ce am avut bază am făcut plângere la instituţiile abilitate”, a adăugat Claudiu Năsui.

To Top