Stiri Politice

BREAKING NEWS! Decizia luată chiar acum de Lucian Bode: Un pas mare către demisie

BREAKING NEWS! Decizia luată chiar acum de Lucian Bode: Un pas mare către demisie

Informație de ultima oră: Lucian Bode a cerut retragerea cărții bazate pe teza sa de doctorat, după verdictul de plagiat dat de UBB.

Președintele USR, Cătălin Drulă, spune că pasul făcut de ministrul de Interne, Lucian Bode, de a retrage lucrarea despre care s-a spus că este plagiată, este „un mare pas către demisie”.

Cătălin Drulă se întreabă dacă președintele Klaus Iohannis a aflat că Bode a cerut editurii retragerea lucrării despre care s-a spus că este plagiată.

„Un mic pas pentru plagiat, un mare pas către demisie – Bode a cerut editurii sa-i retragă cartea cu plagiatul grosolan din teza de doctorat. O fi aflat și Klaus Iohannis”, spune președintele USR, pe pagina de Twitter.

Președintele Comisiei de Etică, Dacian Dragoș, a spus, potrivit Edupedu, că ministrul de Interne, Lucian Bode, a cerut retragerea cărții bazate pe teza sa de doctorat, despre care Comisia de Etică a Universității Babeș-Bolyai (UBB) a constat că include plagiat extins și e „profund viciată”.

După acest demers inițiat de Bode, editura se va conforma, iar cartea nu se mai află în circulație.

Lucian Bode anunțase că va merge  în instanţă

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, afirmă că sintagma “profund viciată” privind teza sa de doctorat este o apreciere subiectivă a Comisiei de Etică a Universităţii Babeş-Bolyai, o “judecată de valoare goală de semnificaţie academică, cât timp normele au fost respectate”, şi arată că va merge înainte în instanţă deoarece cazul său a “depăşit limitele legii, dar şi ale raţiunii”.

“Cu privire la hotărârea de astăzi a Comisiei de Etică a Universităţii Babeş-Bolyai, fac următoarele precizări: 1. Este absolut uluitor demersul de analizare a unei lucrări redactate în 2018 folosind norme actualizate în 2020-2022. E un precedent extrem de periculos nu doar pentru lumea academică, dar şi pentru principiile care guvernează statul de drept. Vorbim despre aplicarea retroactivă a unor norme, fapt care plasează sub acelaşi stigmat toate lucrările redactate înainte de 2022. Este o fractură logică şi un demers absurd pe care nu îl poate accepta nimeni ca fiind valid sau legitim. 2. Metoda de citare folosită este în deplină concordanţă cu standardele academice de la momentul susţinerii tezei în 2018. Este o realitate pe care o voi repeta ori de câte ori va fi nevoie. Sintagma ‘profund viciată’ e o apreciere subiectivă a Comisiei, o judecată de valoare goală de semnificaţie academică, cât timp normele au fost respectate”, a scris Lucian Bode, pe Facebook.

To Top