Stiri Politice

BREAKING NEWS: Antena 3 scrie că Claudiu Năsui este urmărit penal. Fotul ministru neagă

BREAKING NEWS: Antena 3 scrie că Claudiu Năsui este urmărit penal. Fotul ministru neagă

Postul de televiziune Antena 3 anunță că Claudiu Năsui, fostul ministru USR al Economiei este urmărit penal. Fostul ministru neagă informația.

UPDATE: Nu doar că nu sunt urmărit penal, sunt denunțător și martor în procese penale pentru lucrurile pe care le-am găsit în minister. E o mare diferență, a scris Claudiu Năsui pe contul său de Facebook.

Un document obţinut in exclusivitate de Antena 3 CNN arată că Năsui este urmărit penal pentru favorizarea infractorului, ascunderea sau distrugerea de probe din anchetă şi neglijenţă în serviciu.

“Domnul Năsui este vizat de o anchetă penală şi are un dosar de urmărire penală. Documentul care arată că el este subiectul unei anchete penale, că este urmărit penal pentru fapte foarte grave: ajutarea infractorului, ascunderea, distrugerea sau alterarea de probe şi neglijenţă în serviciu.

Ce ştim până în acest moment este că domnul Năsui, fost ministru al Economiei, a trimis Corpul de Control în două ocazii separate la o companie din subordine, deci nu la Romarm. Putea să îl dea afară pe Ţuţu, dar nu l-a dat. A trimis la altă companie din subordine, dar veţi vedea legătura dintre cele două dosare pentru că vorbim despre un mod de a acţiona care este dubios de similar.

Ce ar fi făcut Claudiu Năsui

Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, având în soluţionare dosarul cu numărul de mai sus privind efectuarea urmăririi penale în cauza cu numărul de mai sus faţă de numitul Claudiu Iulius Gavril Năsui, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prevăzute de articolele respective din Codul Penal. Ce constată? Constată că domnul acesta trimite Corpul de Control la o companie din subordine. Ce s-a întâmplat cu raportul de control pe care chiar ministrul Năsui l-a cerut?

Năsui a refuzat să îl semneze, deşi acest raport se pare că ar putea conţine informaţii foarte utile. Există un caz doi, pentru că Năsui în primul caz a acţionat aşa, când Năsui trimite Corpul de Control să verifice achiziţiile din minister. Corpul de Control raportează şi ministrul, din nou, nu semnează. A doua oară trimite Corpul de Control şi ministrul nu semnează. E un alt raport numărul 1370 din 23.02.2021 care rămâne fără semnătură şi fără răspuns din partea ministrului. De această dată, chiar în interiorul ministerului, ar fi găsit Corpul de Control probleme. Pe cine a favorizat Năsui nesemnând şi acest al doilea document?”, a explicat Mihai Gâdea în cadrul emisiunii Sinteza Zilei.

To Top