Stiri Politice

BREAKING NEWS: Ce a răspuns Nicușor Dan la întrebarea dacă va demisiona

PSD cere anchetă după tragedia de la Lacul Morii: Este o gravă neglijență în serviciu, care trebuie sancționată dur

Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, a avut astăzi o primă declarație în urma tragicului eveniment petrecut pe Lacul Morii, în urma căruia o femeie a murit ucisă de câini.

Nicuşor Dan spune, întrebat dacă s-a gândit la demisie după ce o femeie a murit ucisă de câini, că are un mandat de care încearcă să se țină.

„Eu am un mandat pe care bucureştenii mi l-au dat şi încerc zi de zi să mă ţin de acest mandat”, a răspuns primarul general al Capitalei, întrebat dacă s-a gândit la demisie după ce Ana Oros a murit ucisă de câini, în zona Lacul Morii.

Primarul a reacționat după 9 zile de la decesul femeii și, întrebat despre acest interval de timp, a spus: „ca să verificăm o instituţie publică trebuie să ne uităm în documente. Sunt mii de documente. Trebuie să ne uităm pe sesizări şi cum s-a răspuns. Sunt multe instituţii implicate, responsabile şi trebuie să evaluăm acest întreg peisaj”.

Nicușor Dan: Voi propune o sumă consistentă pentru sterilizarea și microciparea câinilor

Nicușor Dan, primarul Bucureștiului, a anunțat că va solicita să se introducă o sumă consistentă în proiectul de buget al orașului pentru sterilizarea și microciparea câinilor.

Declarațiile au fost făcute miercuri în timpul unei conferințe de presă.

„Voi propune o suma consistentă pentru sterilizare și microcipare”, a declarat Nicușor Dan.

Suma va fi inclusă în proiectul de buget care va fi discutat la finalul săptămânii.

Primarul a mai spus că în ultima perioadă numeroși câini sunt abandonați deoarece proprietarii lor se tem că vor fi amendați de primărie pentru că nu au sterilizat și microcipat animalele.

„Nu-i vom sancționa decât pe acei proprietari care se opun microcipării și sterilizării obligatorii”, a adăugat primarul Bucureștiului.

De asemenea, primarul Dan a anunțat că nu vor mai fi tolerate cazurile în care câinii de pe proprietăți sunt lăsați să iasă pe domeniul public.

„Să nu mai tolerăm proprietățile curți, șantiere, firme care au câini și care-i lasă să iasă”, a precizat Nicușor Dan.

O femeie care alerga în zona unui lac din Sectorul 6 al Capitalei a murit în urmă cu nouă zile. Poliţiştii au fost sesizaţi prin apel la 112 despre faptul că aceasta a fost muşcată de câini.

Most Popular

To Top