Stiri Politice

Bomba zilei: Bonusuri și prime uriașe la USR! Fond de salarii de trei ori mai mare decât PNL

Scandal total în politică: USR să se delimiteze de primarii penali şi incompatibili

Bugetul de salarii al Uniunii este cel mai mare dacă ne uităm la principalele partide parlamentare. USR plătește anual 8,2 milioane de lei, PSD alocă 6,67 milioane de lei, iar PNL 2,7 milioane de lei, conform datelor Autorității Electorale Permanente, citate de Libertatea.

Dacă PSD și PNL se remarcă prin sume impresionante plătite pentru presă, USR se evidențiază la un singur capitol: salariile angajaților. Uniunea a alocat un fond de salarii de trei ori mai mare decât PNL, 8,2 milioane de lei. Bonusurile și primele au fost de 50.000 de euro în decembrie 2022.

Bonusul de performanță, după cum apare denumit în documentele interne ale USR, și primele pentru angajați au fost plătite pe 20 decembrie 2022. Valoarea cumulată a fost de 244.391 de lei (50.000 de euro).

Cuum explică USR primele și bonusurile

Informația este publică pe site-ul USR, în care se prezintă lunar toate cheltuielile. Niciun alt partid care încasează subvenție, adică bani publici, nu prezintă o situație atât de detaliată despre utilizarea fondurilor primite.

Secretarul general al partidului, George Marussi, susține, într-o declarație pentru Libertatea, că primele au fost acordate tuturor angajaților, aproximativ 90 de persoane, dar bonusul de performanță a fost limitat pentru câțiva angajați.

„Explicația este simplă, pe baza performanțelor, unii angajați au primit bonus. S-a stabilit pe departamente cine ia”, a explicat secretarul general al USR.

Marussi a precizat că schema de premiere a prevăzut 50% din salariu ca primă de Crăciun și până la 50% ca bonus de performanță în funcție de nota obținută la evaluarea de final de an. Valoarea maximă a primei putea să fie cel mult un salariu, potrivit secretarului general al USR.

Subvenția pe 2022, primită de la bugetul de stat de USR, a fost de 45 de milioane de lei (9 milioane de euro).

To Top