Stiri Politice

Bomba începutului de an în România: Guvernul s-a împrumutat în ianuarie cât pentru două autostrăzi

Milioane de români vor primi 700 de lei de la stat de la 1 februarie. Nicolae Ciucă anunță începutul programului

Guvernul s-a împrumutat în ianuarie cât pentru două autostrăzi, a declarat Ionuț Moșteanu, liderul deputaților USR, la scurt timp după ce a apărut informația că Guvernul României s-a împrumutuat de aproximativ 6 miliarde de euro pe piețele externe.

El critică taxa de solidaritate la care s-a referit recent președintele PSD, Marcel Ciolacu.

„E ideea lui Dragnea, ne-am întors în epoca Dragnea, Dragnea a venit atunci cu o Ordonanță, cred că 114, în care a pus într-o categorie de companii această taxă de 1%. Mi se pare total nepotrivit. USR nu susține creșterea taxelor. Nu crești taxele atunci când sunt probleme economice și acum trecem printr-o perioadă complicată economic, nu pui poveri în spatele celor care trag, astea-s niște reguli de bază în economie”, spune la RFI Ionuț Moșteanu, după ce liderul PSD, Marcel Ciolacu, a propus introducerea unei taxe de solidaritate de 1% pe cifra de afaceri, pentru companiile mari prezente în România.

USR: Sunt risipitori, sunt nechibzuiți cu banul public

Deputatul USR crede că o asemenea taxă de solidaritate ar speria investitorii.

„Domnul Ciolacu ce să facă cu banii ăștia? Adică au avut o grămadă de bani anul trecut, pe care i-au topit. Anul ăsta, ne-am împrumutat deja în luna ianuarie șase miliarde de euro. Ca să înțelegem mai ușor, sunt două autostrăzi de la Pitești la Sibiu, de câte 100 de kilometri, atât costă, trei miliarde și ceva bucata aia de autostradă de o sută și ceva de kilometri, prin munți, cu tuneluri, cu viaducte și așa mai departe. Două autostrăzi s-au împrumutat deja în ianuarie și nu vedem două autostrăzi, nu vedem nici un kilometru.

Sunt risipitori, sunt nechibzuiți cu banul public. Și dacă pun o nouă taxă, ce fac cu banii ăștia? În primul rând, nu înțeleg economie, nu înțeleg cum funcționează firmele (…). Dacă vor băga această taxă, vor speria din nou investitorii, vor fi mai prudenți, nu se vor extinde și extinderea înseamnă investiții, înseamnă locuri de muncă”, încheie Moșteanu.

To Top