Stiri Politice

Bomba anului: Roberta Anastase revine în forță pe scena politică. Ce funcție va ocupa

Bomba anului: Roberta Anastase revine în forță pe scena politică. Ce funcție va ocupa
roberta anastase. sursa: facebook

Conform unor surse politice, PNL îl propune pe Sorin Cîmpeanu vicepreşedinte la Senat, iar pe Florin Roman vicepreşedinte la Camera Deputaților. De asemenea, Roberta Anastase revine în forță pe scena politică.

Liberalii au votat, luni, ca Sorin Cîmpeanu să fie propus pentru funcţia de vicepreşedinte al Senatului, iar Florin Roman – pentru funcţia de vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, potrivit unor surse din partid.

Senatorul Sorin Cîmpeanu îl va înlocui pe Virgil Guran în funcţia de vicepreşedinte în Biroul permanent al Senatului.

De asemenea, tot la Senat, Roberta Anastase va deveni secretar din partea PNL în Biroul permanent, poziţie ocupată până acum de Eugen Pârvulescu.

Totodată, deputatul Florin Roman va fi vicepreşedinte din partea liberalilor în Biroul permanent al Camerei Deputaţilor în locul lui Florin Alexe.

Cine este Roberta Anastase

Roberta Anastase este sociolog de profesie, dar s-a remarcat ca om politic. Din decembrie 2008 a fost prima femeie președinte al Camerei Deputatilor, functie ce i-a conferit și postul de al treilea om in stat. În iunie 2012 a fost “detronată” de alianța USL din funcția de președinte al Camerei Deputatilor.

Roberta Anastase a participat în 1994 la concursul “Miss România”, împreună cu Andreea Marin, Iulia Frățilă și Simona Pătruleasa și a câstigat concursul. Apoi a reprezentat România la “Miss Univers”.

A intrat în politică în 1994, în fostul FSN, ea activând la organizația de tineret a partidului. Odată cu dezmembrarea FSN-ului, s-a înscris în Partidul Democrat, pe atunci condus de Petre Roman. În 2004 a fost aleasă deputat PD de Prahova, funcție din care demisionează în 2007 întrucât câștigă un mandat de europarlamentar.

Roberta Anastase a fost implicată în scandalul voturilor de la Legea Pensiilor, inițiată de Guvernul Emil Boc.

În calitate de președinte de ședință, Anastase supus proiectul la vot și a constatat îndeplinirea cvorumului și adoptarea legii, deși în sală se aflau doar 80 de deputați. Anastase a spus ar fi votat peste 160 de deputați, chiar 270.

To Top