Stiri Politice

Bogdan Aurescu va fi dat afară din Guvern?! Anunțul care cutremură scena politică (SURSE)

bogdan aurescu

PNL trece prin unul dintre cele mai mari scandaluri interne, generat de afirmațiile făcute de Rareș Bogdan la adresa lui Bogdan Aurescu. Lucian Bode a anunțat ieri că totul se va decide în Biroul Permanent.

În acest moment, se conturează trei posibilități, spun mai mulți oameni importanți din PNL, înaintea ședinței Biroului Politic Național. Una dintre ele este să i se retragă sprijinul politic lui Aurescu.

„Ședința va fi tensionată, una cu cuțitele pe masă, cum se spune. Există varianta să i se retragă sprijinul politic, pentru că, deși Bogdan Aurescu este tehnocrat, el a fost votat în BPN, deci ocupă un loc al Partidului Național Liberal. Dacă i se va retrage sprijinul, atunci premierul și președintele partidului, Nicolae Ciucă, ar trebui să îl demită”, a spus un vicepreședinte al PNL pentru Libertatea.

A doua variantă este că premierul Ciucă își dă demisia la rotativă, întreg guvernul cade și se va face o nouă listă de miniștri, pe care însă Aurescu să nu se mai regăsească.

Iohannis va decide ce se întâmplă cu Bogdan Aurescu

„Când s-a făcut coaliția în toamna lui 2021, țin minte că PSD a spus în discuțiile private cu noi că ei oricum nu pun ministrul la Externe, că este un post pe care președintele Iohannis pune pe cine vrea el, așa că portofoliul MAE nu s-a negociat. Deci portofoliul va rămâne la PNL, numai că există varianta ca Aurescu să nu mai prindă următorul mandat dupa rotativă”, a spus un alt lider PNL.

A treia variantă este ca mai mulți liberali să îl conteste puternic pe Aurescu în ședința BPN care va avea loc fie pe 20 martie, fie pe 27 martie, dar „să nu se întâmple nimic, adică să nu fie un vot privind retragerea sprijinului politic”.

Oricum, spun surse din partid, decizia în acest caz îi va aparține președintelui Klaus Iohannis, cel care este așteptat „să spună în cadru restrâns sau chiar și public, dacă va fi întrebat de jurnaliști, ce părere are despre acest conflict în care este implicat omul pe care el l-a propus la Externe”.

To Top