Stiri Politice

Bogdan Aurescu, umilință totală pentru Rareș Bogdan: E ca și cum aș fi atacat de Sputnik

Rareș Bogdan a spus adevărul pensiile speciale: Clasa politică nu vrea să rezolve această problemă

Ministrul de Externe Bogdan Aurescu a reacționat dur la afirmațiile făcute de europarlamentarul Rareș Bogdan. Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, îi transmite lui Rareș Bogdan că nu îl interesează părerile lui: “E ca și cum aș fi atacat de Sputnik”, a spus Aurescu pentru Digi24.

„Nu mă intereseaza părerile lui Rareș Bogdan – vă aduc aminte cum, în plin război al Rusiei contra Ucrainei, cerea să blocăm la graniță cerealele ucrainene. Practic, astfel de atacuri de la asemenea personaje sunt de fapt o confirmare că fac bine ce fac – e exact ca atunci când sunt atacat de Sputnik. Probabil are destul de multe neîmpliniri și frustrări personale”, a declarat Bogdan Aurescu în exclusivitate pentru Digi24.

Rareș Bogdan, atac fără precedent la adresa ministrului Afacerilor Externe

Prim-vicepreședintele PNL, europarlamentarul Rareș Bogdan, a lansat un atac fără precedent la adresa ministrului Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu. El a spus că deși ocupă locul PNL în Guvernul condus de Nicolae Ciucă actualul ministru de externe nu ea fost pus acolo de PNL ci de ”stat”.

El a insistat că ministrul Aurescu nu are nimic a face cu interesul național al României și a relatat Cazul particular al ambasadorului României la Viena, Emil Hureazeanu, care în cele 72 de zile cât a stat la București în urma chemării lui de la post după ratarea accederii în Schengen NU a fost sunat sau cautat de de ministru sau de cineva de la MAE.

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, efectuează, luni şi marţi, o vizită oficială la Vilnius, în Lituania, unde va discuta cu omologul lituanian, Gabrielius Landsbergis, şi cu preşedintele Parlamentului acestei ţări, Viktorija Cmilyte-Nielsen, despre aderarea României la Schengen, războiul din Ucraina şi impactul său în regiune.

Potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Afacerilor Externe (MAE), vor fi abordate teme prioritare pe agenda bilaterală, regională, europeană şi de securitate.

To Top