Stiri Politice

Blocaj total în Coaliţie! Cum vrea PNL să boicoteze PSD. Scandal pe funcţii-cheie

Vești bune pentru mamele care au copii mai mici de 5 ani. Legea pe care a propus-o PNL în Parlament

Blocaj total în Coaliţie! S-a aflat cum vrea PNL să boicoteze PSD. Scandal pe funcţii-cheie în coaliţie. Sunt dezvăluiri extrem de importante care ar putea duce la un conflict aşa cum nu a mai fost până acum între cele două formaţiuni politice.

Totul s-ar fi blocat în privinţa unei instituţii importante. PNL vrea să contracareze PSD la Autoritatea Electorală Permanentă. Aceasta este o instituţie cheie înaintea alegerilor de anul viitor.

România va avea în 2024 toate cele patru rânduri de alegeri. Este vorba despre alegerile locale, cele europarlamentare, dar şi parlamenare şi prezidenţiale.

Astfel, liberalii caută soluții pentru a preveni prezența la vârful AEP a doi reprezentanți susținuți de PSD. Este vorba despre Toni Greblă ca președinte și Constantin Mitulețu Buică ca secretar general. Totuşi, PNL nu ar vrea să provoace un „război parlamentar” cu social-democrații, conform stiripersurse.ro. mai mult, liberalii au şi trei numel importante pentru functia de vicepreşedinte. Marian Muhulet, politologul Cristian Pârvulescu și jurnalistul Ion M. Ioniță. Liberalii vor la AEP un „independent”, conform sursei citate.

Totuşi, PNL nu se grăbeşte să facă publice aceste nume. Se calculează acum posibile efecte ale blocării instalării lui Toni Greblă, susținut de PSD, la șefia AEP.

Cum vrea PNL să boicoteze PSD

Sursele liberale spun că dacă PSD nu acceptă un „independent” la AEP și dacă PNL nu-l votează pe Greblă în Parlament, atunci s-ar putea ajunge ca social-democrații să se răzbune pe plan parlamentar. PNL se teme că proiectele sale ar putea fi blocate de PSD în comisii. Mai mult, eventuale moțiuni simple depuse de opoziție la adresa miniștrilor PNL ar putea fi votat de unii parlamentari social-democrați.

O decizie finală nu a fost luată. Liberalii explorează variante pentru a instala un „independent” la șefia AEP fără să genereze o reacție în lanț în Parlament. Autoritatea Electorală Permanentă va fi o instituţie greu încercată în 2024. PNL nu vrea să piardă definitiv bătălia cu cei de la PSD. Are nevoie de oameni în funcţii cheie în această instituţie înaintea alegerilor de anul viitor.

To Top