Stiri Politice

Bătaie de joc pe banii românilor! Guvernul lui Nicolae Ciucă acuzat că nu vrea să taie pensiile speciale

Să nu ne lăsăm păcăliți! Senator PNL: Suprataxarea marilor companii va avea efecte contrare

Bătaie de joc pe banii românilor! Guvernul lui Nicolae Ciucă acuzat că nu vrea să taie pensiile speciale. Sunt dezvăluiri uluitoare despre ministerul Finanţelor şi cel al Muncii. Adrian Câciu şi marius Budăi nu ar şti să spună care este câștigul bugetar dacă se reduc pensiiile speciale.

În tot acest timp, în urmă cu câteva zile, tocmai a mai apărut o pensie specială în România. Este vorba despre bani în plus pentru grefierii care vor ieşi la pensie.

Peste un milion de români trăiesc la limita sărăciei, în timp ce specialii continuă să primească pensii pentru care nu au contribuit. Într-un editorial pentru libertatea.ro Petre Barbu lansează acuzaţii extrem de grave. “În calitatea mea de cap al familiei, responsabilitate pe care mi-am asumat-o fără să solicit vreo consultare sau să cer un mandat de reprezentare, eu știu precis care este balanța de venituri și cheltuieli ale familiei. Balanța la zi, indiferent de anotimp, de cursul leu-euro sau de inflație.

Sunt la curent, în orice moment, care este situația plăților, impozitelor și taxelor (pe care le achit conform facturilor și deciziilor de impunere) și cunosc veniturile lunare (pe care le optimizez). Misiunea mea nu este nici ușoară, dar nici grea. O misiune de bărbat, stâlpul casei. Această misiune nu mă califică să ocup, de exemplu, funcția de ministru al Finanțelor Publice.

Nu am calificarea necesară și nici nu mă calific la vreun partid să-mi ofere mandatul de ministru. Nu pot să înțeleg de ce Adrian Câciu, ministrul Finanțelor, și Marius Budăi, ministrul Muncii, nu sunt în stare să precizeze care este impactul bugetar al pensiilor speciale.

Ca să ocolești o întrebare incomodă trimiți niște subalterni care aruncă fumigene. Sunt convins că Budăi și Câciu nu ar fi în stare să dea o cifră referitoare la pensiile speciale nici la televiziunile partenere Antena 3 și România TV. Cei doi miniștri pot plânge cu lacrimi de crocodil pe umerii „seniorilor”, pot să-l critice pe Cristian Ghinea, care „a condamnat la sărăcie” prin PNRR multe generații de pensionari ai României.

Sunt două opțiuni la care mă gândesc în calitatea mea modestă de șef de familie:

a) cei doi miniștri știu costurile acestor pensii speciale și nu vor să le facă publice (au primit ordin să nu le oficializeze);

b) nu le cunosc cu adevărat și, pentru că nu vor facă aproximări, să bâjbâie, să se facă de râs, fentează și evită o astfel de întrebare. Până la urmă, de ce trebuie ca românii să cunoască impactul bugetar al pensiilor speciale din gura unui ministru?

Mai precis: cât îi costă pe români pensiile speciale ale unor favorizați ai sistemului? Sunt lucruri mai importante în viață: starea vremii, cine se mai ceartă la Survivor, în ce țară caldă și-a petrecut concediu o vedetă… Dacă punctul a) se va confirma vreodată înseamnă că avem de-a face cu doi miniștri care de fapt sunt niște păpușele trimise la guvernarea care se prestează pe micile ecrane ale televiziunilor slugarnice.

Bătaie de joc pe banii românilor!

PSD și PNL vor găsi niște explicații care vor fi promovate cu fermitate de televiziunile pregătite să lustruiască pantofii politicienilor: atât am putut să tragem bani din PNRR (vreo 3 din cele 20 de miliarde de euro), Ghinea este vinovatul, reziștii și progresiștii au sabotat planul, Uniunea Europeană ne-a nedreptățit din nou la fel ca la Spațiul Schengen, străinii și-au bătut joc de noi!

Minciunile vor fi vehiculate drept niște adevăruri dureroase, naționale, fataliste. Nu-i un capăt de țară că cei doi miniștri nu știu care-i impactul bugetar al pensiilor speciale. Guvernul Ciucă, nu este nici primul și nici ultimul executiv aflat în această situație, habar n-are câți oameni și câte locuințe sunt în România, pentru că recensămintele oferă niște estimări.

Un guvern neștiutor Guvernul nu știe exact câți bani are de plătit pentru salariile bugetarilor, într-o anumită lună, pentru că nu are o actualizare în timp real a situație din teren.

Pentru că sporurile (care reprezintă un procent uriaș din venituri), plus primele și orele suplimentare variază de la o lună la alta. Pentru că schemele de personal sunt umflate. Totul se plătește din căldarea bugetului de stat. Așa s-a plătit în ultimii 30 de ani, din căldare”, a mai spus Barbu, conform sursei citate.

To Top