Stiri Politice

Bătaie de joc în Parlament! Doi aleşi şi-au bătut joc de momentul solemn pentru Ucraina. Ce i-au strigat unui senator de la USR

Vești bune pentru mamele care au copii mai mici de 5 ani. Legea pe care a propus-o PNL în Parlament

Bătaie de joc în Parlament! Doi aleşi şi-au bătut joc de momentul solemn pentru Ucraina. S-a aflat ce i-au strigat unui senator de la USR. Camera Deputaţilor şi Senatul s-au reunit, în şedinţă comună pentru a marca un an de la declanşarea agresiunii militare a Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei.

Şedinţa condusă de vicepreşedintele Senatului Sorin Cîmpeanu nu a fost lipsită de incidente. În timpul unor discursuri s-au auzit strigătele a doi parlamentari, foști membri AUR. La reuniune participă şi ambasadorul Ucrainei la Bucureşti, Ihor Prokopchuk.

În debutul şedinţei comune, parlamentarii au păstrat un moment de reculegere în memoria victimelor acestui război. „Tupeu, minciună, cruzime, lașitate. Asta a caracterizat și caracterizează toate regimurile teroriste, asta caracterizează regimul Putin. Regimurile teroriste au fost învinse prin fermitate, intransigență, neșovăire, neclintire. Și prin solidaritate. Asistăm cum cozi de topor, parlamentari și politicieni pușcăriași se gudură pe la recepțiile ambasadei Rusiei, în timp ce, de un an de zile, mii de civili ucraineni nevinovați sunt omorâți, mii de copii sunt răpiți să fie duși la reeducare în Rusia.

Conducerea Parlamentului nostru evită să ia o poziție fără echivoc, pentru condamnarea războiului. La Parlament se stă și se ascultă cum mințile luminate de la Kremlin spun că Transnistria e teritoriu rusesc. Se stă și nu se reacționează. Avem în schimb avem o ședință ca aceasta, cu declarații de la microfon. Puțin, domnilor. Oare ne este frică să nu-l supărăm pe marele vecin de la Răsărit?”, a spus Radu Mihai Mihail de la USR.

Senatorul USR a fost întrerupt din sală de doi parlamentari, foști membri AUR, Ciprian Ciubuc și Mihai Lasca. Aceștia au strigat „Trădătorule!”, „Du-te la război!” și „Cu românii ce facem?”.

În cadrul ședinței a vorbit și Claudiu Târziu (AUR) care a spus că partidul pe care îl reprezintă „respinge agresiunile împotriva minorităților, împotriva mediului. Indiferent de motive. Nu putem asista la procesul de asimilare forțată la care au fost supuși românii din Ucraina.

Bătaie de joc în Parlament!

Cum nu putem ignora că Ucraina amenință să distrugă întreaga Deltă a Dunării pentru interesele ei politice, militare și economice”. „Astăzi, Ucraina este ea însăși victima poftelor expansioniste ale Rusiei. În spitirul valorilor europene, nu putem fi decât de partea Ucrainei. Dar ar fi de așteptat ca Ucraina să prețuiască ajutorul nostru și să ne răspundă simetric. Trebuie să se dovedească un vecin bun, așa cum noi ne dovedim pentru ea. Și poate începe chiar de astăzi”, a mai spus Târziu.

În deschiderea ședinței comune a luat cuvântul și Ihor Prokopchuk, ambasadorul Ucrainei la București. Ihor Prokopchuk: „Vă mulțumesc în mod sincer pentru aceasta întâlnire care marchează un an de la rezistența eroică a Ucrainei. Este o onoare și un privilegiu pentru mine. Îmi exprim gratitudinea profundă pentru dumneavoastră și pentru toți românii, pentru răspunsul rapid și pentru tot ajutorul din ultimul an. Datorită dumneavoastră, mulți ucraineni s-au bucurat în România de siguranță și de o primire călduroasă. Apreciem ajutorul României pe toate palierele.

Mulți dintre dumneavoastră ați fost implicați personal. România a fost în prima linie a răspunsului umanitar din primele ore ale războiului. În prezent, autoritățile ucrainene investighează zeci de mii de crime împotriva umanității. Ucraina dorește pace, nu dorește sfere de influență, ci pace de durată. Stimați depuatați și senatori, Ucraina rezistă. Suntem convinși că va învinge. Putin deja s-a confruntat cu un eșec strategic. Rusia a crezut că Ucraina și Rusia sunt slabe. A calculat greșit.”

To Top