Stiri Politice

Barca numită România se scufundă! Un parlamentar a spus ce urmează să se întâmple: Dezastru mult mai mare decât şi-ar fi imaginat oricine

Propunerea legislativă: Cel mult zece persoane înregistrate cu cartea de identitate la o adresă

Barca numită România se scufundă, a declarat deputatul AUR Adrian Axinia, care susține că prin măsurile luate, ministrul Finanţelor “a generat o presiune fantastică asupra firmelor româneşti, ceea ce e posibil să aducă un val colosal de insolvenţe şi falimente”.

“Declaraţiile candide ale domnului Boloş arată un dezastru bugetar mult mai mare decât şi-ar fi imaginat oricine. Pur şi simplu barca numită România se scufundă şi lăutarii dumneavoastră, ai actualei puteri, au amuţit. Înainte să intru în politică eram antreprenor, adică făceam parte din categoria celor pe care dumneavoastră i-aţi numit cu atât de mult dispreţ ‘babuini'”, a afirmat Axinia, în plenul Camerei Deputaţilor, la “Ora Guvernului”, la care a fost prezent ministrul Finanţelor, Adrian Câciu.

El i-a adresat ministrului Câciu trei întrebări, “din partea antreprenorilor români care plătesc taxe şi impozite şi asigură 80% din locurile de muncă din România”: “Am văzut în spaţiul public discuţii legate de gaura de buget estimată la aproximativ 20 de miliarde de lei şi aţi zis că nu daţi afară bugetari şi că nu veţi tăia salariile acestora. Domnule ministru, este posibil pentru a acoperi gaura din buget să veniţi cu o nouă rundă de creşteri de taxe şi impozite pentru firmele româneşti, adică pentru antreprenori? Numărul 2: potrivit domnului prim-ministru Nicolae Ciucă, în 22 martie pe PNRR erau semnate 8.500 de contracte, în valoare de aproximativ 11 miliarde de euro.

Presiune fantastică asupra firmelor româneşti

Ce se va întâmpla cu contractele pe PNRR semnate de stat cu diverse companii, inclusiv cele româneşti, în situaţia în care banii din PNRR nu vor mai veni în România din cauza neîndeplinirii unor jaloane de reformă asumate de ţara noastră? Numărul 3: în contextul avalanşei de măsuri lansate de ultimele guverne pentru stimularea creditării pentru IMM-uri, aveţi idee cu cât le-au crescut antreprenorilor dobânzile la creditele contractate? Vă spun eu: în jur de 12 – 13% dobânzi pentru creditele de finanţare ale proiectelor pe fonduri europene”.

În opinia deputatului AUR, prin măsurile luate ministrul Finanţelor “a generat o presiune fantastică asupra firmelor româneşti, ceea ce e posibil să aducă un val colosal de insolvenţe şi falimente”.

“I-aţi îngenuncheat pe micii întreprinzători din România şi v-aţi închinat în faţa firmelor mari din străinătate – şi aici mă refer strict la firmele din domeniul bancar, supermarketuri şi OMV. Aţi blocat economia românească şi vă plângeţi că avem gaură de 20 de miliarde de lei în buget. Orice zi a dumneavoastră în funcţie e o zi în care România, în loc să producă bani pentru bunăstare, cheltuie bani luaţi împrumut la dobânzi în contul generaţiilor următoare”, a subliniat Adrian Axinia.

Plenul Camerei Deputaţilor l-a avut invitat, marţi, la “Ora Guvernului”, pe ministrul Finanţelor, Adrian Câciu. Dezbaterea politică a fost solicitată de Grupul parlamentar al USR şi a avut tema: “Dezastrul încasărilor la buget din primele trei luni ale anului. Situaţia îngrijorătoare a deficitului bugetar”.

To Top