Stiri Politice

Avertisment teribil pentru Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu! De ce este obligatorie coaliţia dintre PSD şi PNL. Dezvăluiri ale unui lider liberal

Avertisment teribil pentru Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu! De ce este obligatorie coaliţia dintre PSD şi PNL. Dezvăluiri ale unui lider liberal

Avertisment teribil pentru Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu! S-a aflat de ce este obligatorie coaliţia dintre PSD şi PNL. Dezvăluiri ale unui lider liberal. Este vorba despre Theodor Stolojan, fost premier și șef al PNL. Acesta a spus clar. Nu crede că România va adera anul acesta la Schengen.

Liberalul a vorbit și despre colaborarea PNL-PSD după rotativă. Stolojan a spus că preşedinţia suedeză a Consiliului European nu abordează tema Schengen dacă Austria nu îşi schimbă viziunea. Cea spaniolă, chiar dacă este favorabilă România, nu poate determina râzgândirea Vienei.

„Am văzut că un europarlamentar a dat în judecătă. Acţiunea e bună, menţinem problema vie, dar răspunsul va fi simplu: tratatul UE spune că ai nevoie de votul tuturor statelor membre”, a completat fostul premier.

Liberalul a menţionat că nu crede că Bucureştiul poate schimba viziunea Austriei prea curând. „Deocamdată, nu cred că putem schimba. Din păcate, cancelarul austriac a ridicat o problemă de sistem, nu numai faţă de România şi Bulgaria. Nu trebuia să accepte Croaţia, dacă era aşa. Argumentul lor nu stă în picioare foarte bine. Croaţia a devenit riviera Austriei, a Germaniei”, a precizat Stolojan, conform adevarul.ro.

Cu privire la un posibil tandem PSD-PNL la alegerile prezidenţiale, fostul şef al liberalilor a declarat că subiectul nu a fost discutat în forurile de conducere ale partidului. Respinge această variantă. „Ce înseamnă atunci democrația în România?

Nu avem nevoie în România de o supraformațiune politică care merge în alegeri ca un bloc și care ia peste 70 la sută si celelalte partide ușurel să iasă din scena politică. Cel mult, putem avea unele alianței pe partea dreaptă sau stânga. Rezultatele alegerilor vor arăta ce e de făcut, cine cu cine poate guverna mai departe în România”, a spus Stolojan, conform sursei citate.

Fostul europarlamentar a afirmat că, la acest moment, prezidenţiabilul PNL este Nicolae Ciucă. „Nu văd, deocamdată, o personalitate din PNL care să obțină credibilitata domnului Ciuca”. Acesta nu a exclus varianta susţinerii unui candidat din exterior: „În decursul timpului, PNL a avut (n.r candidaţi din exterior), dar care au devenit membri ai PNL, inclusiv eu”, spune Stolojan.

Avertisment teribil pentru Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu!

Acesta susţine că Mircea Geoană ar fi un candidat bun pentru PSD, având în vedere relaţiile puternice şi experienţa.

Cu privire la rotativa din mai, Theodor Stolojan susţine că alianţa e obligată să funcţioneze şi ulterior. „Cine distruge coaliția, va pierde alegerile categoric. Poate nu fiecare cetățean realizează ce înseamnă anul 2023 pentru România. Rotativa trebuie să decurgă foarte rapid și lin. Trebuie să se realizeze exact cum spune protocolul că altfel intri în tot felul de discuții în care totul devine negociabil.

Avem un program de guvernare adoptat de Parlament, trebuie doar să îl actualizeze, altfel pierdem timpul. Numai reformele din PNRR înseamnă un progres foarte mare pentru România”, a declarat liberalul, invocând o serie de măsuri şi proiecte cu impact econimic, precum reducerea deficituluii bugetar la 4,4% în 2023, absorbţia fondurilor europene din anii precedenți și viitori, precum și reformele din PNRR. „Linia roşie a execuţiei bugetare pe acest an e reducerea deficitului la 4,4%”, a afirmat Stolojan.

To Top