Stiri Politice

Avertisment teribil din UE! Greşeala imensă care va afecta şi România: ‘Europa este efectiv sub atac!’

S-a anunțat primul candidat la alegerile europarlamentare din 2024! George Simion: Va conduce lista AUR

Avertisment teribil din UE! Greşeala imensă care va afecta şi România. Un eurparlamentar român vine cu acuzaţii extrem de grave. Cristian Terheș susţine că Europa se află în faţa unui mare pericol, în special în privința ideologiei. El a făcut o paralelă cu preocupările lumii intelectuale din Imperiul Bizantin atunci când atacau otomanii.

Mai mult, europarlamentarul îl atacă pe şeful celor de la REPER, Dacian Cioloş. Totul, după ce fostul premier a avut o postare ciudată de 8 martie.

Cristian Terheş s-a dezlănţuit pur şi simplu. „Cioloș și cei din USR au votat pentru raportul Matic, care propune și spune ca bărbații pot să nască. Acum cum pot să nască în contextul actual, probabil jumătatea feminină din bărbat poate să nască…(n.r.: cu referire la urarea lui Dacian Cioloș de 8 Martie: „La Mulți Ani femeilor de lângă noi, din jurul nostru! La multă lumină părții feminine din noi! E atât de multă nevoie pentru echilibrul și armonia lumii în care trăim!”).

Noi stăm la nivel european și discutăm despre cât la sută ești femeie dintr-un bărbat și invers, în contextul în care Europa este efectiv sub atac în momentul de față. Sunt probleme fundamentale la nivel european.

În momente de cumpănă, în loc să se ocupe de apărarea Bizanțului, discutau despre sexul îngerilor sau despre câți îngeri încap pe un vârf de ac. Sau dacă se ridică omul de pe scaun, dacă rămâne sufletul puțin pe scaun sau se ridică și sufletul cu scanunul. Deci cam astea erau discuțiile în mediul intelectual bizantin, când otomanii erau la porțile bizanțului. Cam așa suntem și acum cu Europa”, a declarat Cristian Terheș, conform clujlive.ro.

Dar asta nu e tot. Terheş mai spune că ar exista două ideologii care se bat cap în cap în aceste momente. „Dacă nu ne revenim în fire, dacă nu înțelegem să punem pe primul loc interesul cetățenilor și să nu ne uităm propriile valori… Dacă cei din vest își recreează o identitate care dorește să extirpe tot ce înseamnă valori creștine, e ok, e alegerea lor.

Avertisment teribil din UE!

E un cumul de factori, pentru că îți vine din două părți. Pe de-o parte asistăm în vestul Europei la o retragere a bisericii, iar asta e o vină a Bisericii Catolice, a celor Protestante și vedem asta asiduu în țările protestante… O retragere a bisericii din societate și închiderea în biserici. Și-au lăsat universitățile goale, instanțele goale – adică să nu mai aibă partea asta de justiție socială, nu se mai implică biserica –. Suntem unde suntem.

De partea cealaltă acest gol lăsat e umplut de această filosofie marxistă și neomarxistă, care vine și spune că redefinim ce înseamnă statul, omul, bărbatul, femeia, mamă, tată, căsătorie și ți se redefinesc termeni, care până acum erau foarte clari și ți se schimbă sensul termenilor. Acesta e un mod de deconstrucție și ți se reconstruiește societatea, desi se păstrează eticheta și ți se schimbă conținutul”, a avertizat Cristian Terheș, conform sursei citate.

„E o problemă pe care o vedem la nivelul Uniunii Europene nu de azi de ieri, ci de 20 și ceva de ani, chiar de 30 de ani: dacă ne uităm în spate, din punct de vedere istoric, o să vedem că părinții fondatori ai acestui program european – UE cum o știm azi – au pus acești părinți fondatori la baza, la fundamentul acestui proiect european valorile creștine”, a încheiat Terheș.

To Top