Stiri Politice

AUR vorbește despre “atitudinea neruşinată a austriecilor de la OMV!” Claudiu Târziu: Statul român este obligat să dea un răspuns

AUR vorbește despre "atitudinea neruşinată a austriecilor de la OMV!" Claudiu Târziu: Statul român este obligat să dea un răspuns
claudiu târziu, sursa: facebook

Partidul AUR intervine în scandalul legat de compania OMV și a formulat câteva precizări în acest sens. Cerem imperativ adoptarea strategiei naţionale energetice promise de doi ani, a declarat senatorul AUR Claudiu Târziu.

Alianţa pentru Unirea Românilor cere imperativ adoptarea strategiei naţionale energetice promise de doi ani de către ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat miercuri senatorul AUR Claudiu Târziu.

“Se fac doi ani de când am avut o discuţie cu domnul ministru al Energiei, Virgil Popescu, alături de preşedintele partidului, George Simion, şi alţi câţiva colegi parlamentari, în care i-am cerut să prezinte o strategie energetică naţională cât mai repede şi aceasta să fie adoptată în Parlament, pentru că din pricina absenţei unei astfel de strategii se fac foarte multe lucruri pe picior, sunt lăsate lucrări avansate în abandonare şi ajungem ca astăzi să plătim la preţuri exorbitante energia pe care o folosim.

Domnul ministru ne-a asigurat că, în cel mai scurt timp, se va întâmpla lucrul acesta, că ne va prezenta o astfel de strategie, dar probabil că se aşteaptă să ajungă din nou în opoziţie să vină cu ea, pentru că până astăzi n-a făcut-o. N-a ajuns în Parlament, n-am dezbătut-o, n-am adoptat-o, nu ne-am asumat-o ca stat”, a afirmat senatorul AUR, într-o conferinţă de presă susţinută la Parlament.

Claudiu Târziu, AUR: Să se renunţe la falsa liberalizare a pieţei energiei

Potrivit acestuia, toate măsurile cerute de AUR pentru oprirea speculaţiilor asupra preţurilor, care afectează în cel mai înalt grad atât consumatorii casnici cât şi consumatorii industriali din România, sunt astăzi văzute ca soluţii şi de unii dintre cei de la guvernare, “dar ceva îi opreşte să adopte aceste măsuri”.

“Cerem explicit, la modul imperativ, ca strategia naţională energetică să fie adoptată cât mai curând. Doi: să se treacă la finalizarea construcţiilor în privinţa unor unităţi mari de producţie a energiei electrice, care sunt în faza de 70%, 80%, 90 %. (…) De asemenea, să se renunţe la falsa liberalizare a pieţei energiei, să se meargă din nou la reglementare, până când se vor crea condiţiile necesare ca piaţa singură, prin cerere şi ofertă, să regleze aceste preţuri”, a transmis Claudiu Târziu.

Pe de altă parte, el susţine că “OMV vrea să se sustragă de la plata acelei taxe de solidaritate sub tot felul de subterfugii”. “De aceea, noi propunem adoptarea cât mai grabnică a unei reglementări legale prin care societăţile care desfăşoară activităţi în domeniile care sunt supuse taxei de solidaritate să nu mai poată desfăşura şi alte tipuri de activităţi. (…) Statul român este obligat să dea un răspuns rapid şi ferm în raport cu atitudinea neruşinată a austriecilor de la OMV”, a adăugat senatorul AUR.

To Top