Stiri Politice

AUR, schimbare uriașă pentru angajați: Nu mai putem continua cu biruri puse pe spatele celor care muncesc

Un fost candidat la alegerile prezidențiale s-a înscris în AUR: A fi patriot nu înseamnă că ești extremist
AUR

Impozitarea muncii este o temă tot mai prezentă în discursul partidelor politice din România. Atât AUR, cât și PSD, au anunțat că doresc măsuri în această direcție, spre deosebire de PNL care spune că o modificare a Codului Fiscal nu este de dori în acest moment.

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, că una dintre priorităţile legislative pentru prima sesiune a Parlamentului în 2023 vizează reducerea taxării muncii.

În acest sens, AUR va iniţia un proiect de lege care va modifica impozitarea muncii.

“Nu mai putem continua cu supraimpozitarea muncii, nu mai putem continua cu biruri puse pe spatele celor care muncesc în favoarea celor care primesc tot felul de pensii speciale şi tot felul de avantaje prin consiliile de administraţie unde sunt numiţi. Impozit maxim pe muncă 20%, cu tot ce înseamnă aceste taxe pe salarii. Asta solicită AUR. Avem şi măsuri care să compenseze procentele care vor lipsi de la bugetul de stat. Avem soluţii nu numai în ceea ce înseamnă întoarcerea acestor bani prin consum, dar şi prin ce înseamnă o mai bună colectare şi alte modalităţi de acoperire a deficitului bugetar”, a declarat deputatul Antonio Andruşceac.

Preşedintele AUR, George Simion, a precizat că “un partid din coaliţia de guvernământ a anunţat că vrea să facă acest lucru, noi venim cu proiecte legislative sustenabile în acest sens”.

În afară de AUR, și PSD a anunțat că vrea reducerea impozitării muncii

„PSD susține, de asemenea, reducerea impozitării muncii și creșterea veniturilor angajaților. Veniturile românilor trebuie să crească astfel încât toți să aibă un trai decent. Nu este corect ca factura crizelor să fie plătită de cetățeni, în timp ce doar unii prosperă. I

ar pentru Partidul Social Democrat pe primul loc sunt oamenii și economia românească. Obiectivul PSD este de a sprijini populația vulnerabilă, cu o atenție suplimentară acordată categoriilor active, respectiv salariaților cu venituri mici și medii, care prin muncă contribuie cel mai mult la dezvoltarea economică a țării.

Modelul fiscal propus de PSD are în vedere scăderea taxelor pe aceste salarii, astfel încât să rămână mai mulți bani în buzunarele acestor angajați. Nu în ultimul rând, PSD consideră că statul trebuie să sprijine IMM-urile, fermele agricole și infrastructura critică, în principal școlile și spitalele, astfel încât acestea să își poată instala cât mai rapid sisteme proprii de producere a energiei din surse regenerabile. România are la dispoziție 12 miliarde euro, bani europeni, din Fondul de Modernizare, pentru atingerea acestui obiectiv”, se menționează într-un comunicat al PSD.

To Top