Stiri Politice

AUR: Mințile înfierbântate să mai ia o pauză și să nu mai împingă România în război

AUR vorbește despre "atitudinea neruşinată a austriecilor de la OMV!" Claudiu Târziu: Statul român este obligat să dea un răspuns

Mințile înfierbântate să mai ia o pauză și să nu mai împingă România în război, a declarat Claudiu Târziu, Președintele Consiliului Național de Conducere al partidului AUR.

Situația din regiunea transnistreană trebuie să fie tratată cu calm și înțelepciune. Republica Moldova și România nu au de ce să se lase antrenate într-un conflict care nu este al lor!

Președintele rus Vladimir Putin a anulat un decret, semnat tot de el în urmă cu zece ani, cu privire la cursul de politică externă al Federației Ruse.

Claudiu Târziu, AUR: Relațiile dintre cele două state se mențin

Documentul conținea și poziția Rusiei cu privire la reglementarea conflictului transnistrean din R. Moldova: “va participa activ în continuare la identificarea căilor de soluționare a problemei transnistrene pe baza respectării suveranității, integrității teritoriale și statutului de neutralitate al Republicii Moldova la stabilirea unui statut special al Transnistriei”.

Decretul recunoscut caduc viza însă politica externă a Federației Ruse în general, în raport cu toate statele lumii. Nicio autoritate de la Chișinău nu a susținut și nu susține că Federația Rusă ar fi încetat să recunoască suveranitatea, integritatea și statutul de neutralitate al Republicii Moldova. Relațiile dintre cele două state se mențin, în continuare, înlăuntrul Tratatului de bază încheiat în 2001.

Așadar, mințile înfierbântate să mai ia o pauză și să nu mai împingă România în război!, a declarat Claudiu Târziu, pe contul său de Facebook.

Președintele rus Vladimir Putin a anulat marţi un decret care data din 2012 şi care stabilea, de fapt, principiile directoare ale politicii externe a Federaţiei Ruse, în documentul anulat stipulându-se inclusiv faptul că trebuie găsite „căi de soluţionare a problemei transnistrene pe baza respectării suveranităţii, integrităţii teritoriale şi statutului de neutralitate al Republicii Moldova.”

Măsura vine în aceeași zi în care președintele ucrainean Volodimir Zelenski a avertizat că planul Rusiei este de a înlocui conducerea pro-occidentală a Moldovei, iar pentru aceasta Moscova și-ar dori să țină sub control Aeroportul din Chişinău, pentru a putea transporta soldaţi şi echipamente ca să deschidă un nou front în Ucraina dinspre Transnistria.

To Top