Stiri Politice

AUR, lovitură totală pentru Guvern: Nu există decât o soluţie pentru a ieşi din toate crizele

AUR, lovitură totală pentru Guvern: Nu există decât o soluţie pentru a ieşi din toate crizele

Soluţia pentru crizele în care ne-a băgat Guvernul PSD-PNL-UDMR sunt demisia şi alegeri anticipate a declarat Senatorul AUR Claudiu Târziu.

Claudiu Târziu a declarat, miercuri, că România se confruntă cu un deficit la buget de 20 miliarde lei, ceea ce este “o dovadă a incompetenţei” Guvernului PSD-PNL-UDMR, menţionând că soluţia pentru a ieşi din toate crizele este demisia Executivului şi organizarea de alegeri anticipate.

“Un subiect grav cu care se confruntă România este deficitul de 20 miliarde lei pe care îl înregistrează bugetul naţional, în urma estimărilor greşite pe care le-au făcut guvernanţii noştri şi în urma colectărilor deficitare. Ministrul Finanţelor a ieşit cu explicaţii dintre cele mai, să spunem aşa, bizare, ca şi cum n-ar avea niciun fel de responsabilitate în chestiunea aceasta, nici el şi chiar nici Cabinetul din care face parte. A aruncat toată vina pe Parlament, care a votat bugetul construit prost de la început şi care astăzi se vede că este deficitar”, a spus Târziu la o conferinţă de presă, la Parlament.

El a adăugat că, pentru a acoperi acest deficit, guvernanţii încearcă să ia măsuri de austeritate, dar “şi acelea pe alese”.

Claudiu Târziu: De ce avem nevoie de un Guvern atât de mare?

“Premierul Ciucă spune că se va umbla la banii de deplasări externe. Poate că va umbla şi la banii de deplasări externe pentru Preşedinţie, pentru că preşedintele Iohannis a făcut mai multe călătorii în Asia, cu avioane de ultra lux, pentru care plăteşte, după informaţiile pe care au reuşit ziariştii să le obţină, cel puţin 500.000 euro pe o călătorie. Aceste informaţii rămân clasificate, deşi românii ar trebui să ştie exact ce se cheltuie din banii lor, pentru reprezentarea lor şi cu ce folos se întâmplă lucrurile acestea”, a mai spus Târziu.

Senatorul AUR a susţinut că nu se vorbeşte deloc despre o reformă în administraţia de stat şi că sunt mulţi secretari de stat, dintre care unii nu au atribuţii.

“Avem, de exemplu, 200 de secretari de stat, nu ştim ce fac ei. Mulţi, după informaţiile noastre, nu fac nimic, nu au atribuţii pur şi simplu, unii n-au nici birouri în care să stea, dar au funcţia respectivă, sunt plătiţi şi probabil că au şi o seamă de ţuţări în jurul lor, de asemenea plătiţi, pentru că o astfel de armată de secretari de stat nu vine singură, vine cu o armată de consilieri, secretare, şoferi şi aşa mai departe. De ce avem nevoie de 200 de secretari de stat? De ce avem nevoie de un Guvern atât de mare? E o discuţie amplă”, a mai declarat Târziu.

AUR a solicitat, în repetate rânduri, în ultimii doi ani, să se reducă cheltuielile de la bugetul de stat inutile, să se facă o reformă administrativă reală şi să fie cheltuiţi mai bine banii în interesul românilor, dar apelurile au rămas fără ecou, a mai susţinut Claudiu Târziu.

“Ni se anunţă aşa, oarecum tangenţial, că e posibilă îngheţarea salariilor până la apariţia unei noi legi a salarizării şi interdicţia cumulului pensie-salariu în instituţiile statului. Lucrurile astea trebuiau făcute mai demult şi era firesc să se întâmple, cel puţin în chestiunea de cumul a pensiei cu salariul la instituţiile de stat. Nu este clar dacă, după măsurile pe care le-au lăsat să se întrevadă că le gândesc guvernanţii, se va ajunge la o economie de 20 de miliarde sau, aşa cum ministrul Finanţelor promite, o parte din acest deficit va fi acoperit din combaterea evaziunii fiscale. Nu ştiu de ce trebuie să ajungem în deficit ca să combatem evaziunea fiscală. Ea trebuie combătută cu program permanent, iar încasările la bugetul de stat să se facă în conformitate cu legea”, a adăugat senatorul AUR.

El a apreciat că aceste probleme sunt “o dovadă a incompetenţei acestui Guvern, care a stat prea mult în funcţie”.

“După părerea noastră, nu există decât o soluţie pentru a ieşi din toate crizele în care ne-a băgat guvernul PSD-PNL-UDMR şi aceasta este demisia Guvernului şi organizarea de alegeri anticipate”, a spus Târziu.

To Top