Stiri Politice

AUR l-a terfelit pe Marius Budăi chiar de la tribuna Parlamentului: I-aţi trădat şi i-aţi minţit fără jenă pe părinţii noştri

Marius Budăi anunță revoluția în sistemul de pensii speciale: Toate măsurile vor reduce numărul beneficiarilor

Aţi ratat şansa să rămâneţi în istorie un Robin Hood al pensionarilor, a declarat deputatul AUR Adrian Axinia în discursul rostit de la tribuna Parlamentului în cadrul moțiunii de cenzură împotriva lui Marius Budăi.

Deputatul AUR Adrian Axinia a declarat luni că ministrul Muncii, Marius Budăi, “a ratat şansa să rămână în istorie ca un fel de Robin Hood al pensionarilor”, care ia de la bogaţi şi îi ajută pe cei săraci, şi a anunţat că grupul AUR din Camera Deputaţilor va susţine demiterea acestuia prin moţiunea simplă depusă de USR.

“Domnule ministru, dumneavoastră sunteţi viitor beneficiar de pensie specială. Normal că nu vreţi să eliminaţi această nedreptate. Pe noi, AUR, nu ne lăsaţi să facem un spital cu banii de la AEP, dar vă pregătiţi să instalaţi în fruntea instituţiei un om care are nu mai puţin de trei pensii, una pe contributivitate şi două speciale.

AUR, pentru Marius Budăi: Încetaţi mascarada cu pensiile speciale

Doar din pensiile speciale a obţinut 70.000 de euro anul trecut. Vă acordaţi drepturi peste drepturi şi le spuneţi cu cinism oamenilor care muncesc din greu că trebuie să contribuie pentru ţară, în timp ce voi înşivă sau prietenii voştri ieşiţi la pensie la 45 de ani. Risipiţi banii amărâţilor şi vă angajaţi apoi şi la stat, ca să le râdeţi în nas.

Domnule Budăi, aţi ratat şansa să rămâneţi în istorie ca un fel de Robin Hood al pensionarilor, care ia de la bogaţi şi îi ajută pe cei săraci. Grupul AUR din Cameră susţine demiterea dumneavoastră prin moţiunea pe care o discutăm astăzi”, a spus Axinia la dezbaterea moţiunii simple împotriva ministrului Muncii.

El a adăugat că parlamentarii AUR au multe lucruri să îi reproşeze lui Marius Budăi.

“Domnule ministru Budăi, i-aţi trădat şi i-aţi minţit fără jenă pe părinţii noştri. Când eraţi în Opoziţie, prin 2020, promiteaţi că pensiile vor fi majorate cu 40% dacă ajungeţi la Putere, iar acum o lună făceaţi următoarea afirmaţie – depăşim cu această creştere acel ultravehiculat 40%.

Domnule Budăi, cum puteţi să spuneţi aşa ceva? În decembrie 2020, pensia medie în România era de 1.636 de lei. În ianuarie 2023, pensia medie a fost de 1.959 de lei. Vorbim de o creştere de 19,68% în acest interval, adică nici măcar jumătate din ceea ea ce aţi promis şi în mod fals susţineţi că aţi livrat bătrânilor României, celor care au construit această ţară şi cărora ar trebui să le purtaţi recunoştinţă.

Încetaţi mascarada cu pensiile speciale. Ştim că nu vreţi eliminarea pensiilor speciale dintr-un simplu motiv: beneficiarii acestor bani nemunciţi, care nu sunt bazaţi pe principiul contributivităţii, sunt clientela partidelor de guvernământ PSD, PNL, UDMR”, a menţionat deputatul AUR.

Axinia a mai spus că “premierul beneficiază de pensie specială”, că preşedintele ţării “se pregăteşte şi el de pensie specială”, la fel ca toţi parlamentarii, primarii şi preşedinţii de consiliu judeţean.

To Top