Stiri Politice

AUR cere demisia lui Marius Budăi! Alocațiile au fost mărite cu 13 lei: Copiii nu pot cumpăra nici măcar o carte

AUR cere demisia lui Marius Budăi! Alocațiile au fost mărite cu 13 lei: Copiii nu pot cumpăra nici măcar o carte

Ramona Ioana Bruynseels, șefa Departamentului de Politici Publice a AUR, a scris pe Facebook o postare în care cere demisia ministrului Muncii, Marsiu Budăi, motivul invocat fiind creșterea alocațiilor pentru copii.

AUR cere demisia ministrului Muncii, după ce alocațiile copiilor au fost mărite cu numai 13 lei. În unele orașe, banii nu ajung nici de patru covirigi!

După atâtea promisiuni, azi au intrat alocațiile mărite! Ce bucurie!…Până în momentul în care vedem că au fost mărite cu ‘fabuloasa’ sumă de 13 lei!!!

Domnilor guvernanți,

Domnule ministru al finanțelor și Domnule ministru al muncii,

Ne luați efectiv în derâdere!!! Ce credeți că le putem cumpăra copiilor cu cei 13 lei în plus față de luna trecută? O pâine eventual, că un manual este cu mult mai scump.

Apropos, știți cât e rata reală a inflației?!? Pentru că mâncarea, hainele pentru copii le cumpărăm din magazine, unde platim în medie cu 25-30% mai mult decât anul trecut…nu cu 5,1%, inflația medie. Dar vă convine să vă raportați la indicatorii greșiți, nu?

Bruynseels, despre creșterea alocațiilor: Nu e suficientă nici pentru o carte de povești

Ei bine, făcând asta, dați-mi voie să va spun: STATUL FURĂ DIN BUZUNARUL COPIILOR!

Explicația că nu vreți să încurajați familiile care în loc să muncească așteaptă alocațiile, nu ține nici ea. Știți de ce? Pentru că, îi pedepsiți pe toți ceilalți copii, cu părinți muncitori, care chiar folosesc alocațiile pentru copii.

Și vă mai întreb ceva: Câte familii care aleg sa nu muncească dar să se bazeze pe alocații avem în România și ce soluție punctuală aveți pentru a termina cu astfel de practici?

Ce soluție aveți, că doar e în raza dvs de acțiune?

Domnilor miniștri,

În “România educată”, mărirea alocației de azi nu e suficientă nici pentru o carte de povești…darmite pentru un manual!, a precizat Ramona Ioana Bruynseels.

To Top