Stiri Politice

Atac dur la adresa PNL! Planul clar al Opoziţiei. Au anunţat deja viitorul premier după alegerile din 2024

Atac dur la adresa PNL! Planul clar al Opoziţiei. Au anunţat deja viitorul premier după alegerile din 2024
Nicolae Ciuca, sursa foto: facebook

Atac dur la adresa PNL! Planul clar al Opoziţiei. Au anunţat deja viitorul premier după alegerile din 2024. Deşi cei de la USR au scăzut sub 10% în sondaje, au planuri mari după scrutinul de anul viitor. Şeful USR, Cătălin Drulă, îi face praf pe liberalii lui Nicolae Ciucă.

USR vrea alianţă cu Forţa Dreptei şi PMP după alegerile parlamentare din 2024. Drulă exclude însă o alianţă cu cei de la PNL. Mai mult, face praf partidul condus acum de către Nicolae Ciucă.

Cătălin Drulă a declarat că USR îşi menţine obiectivul de a forma o coaliţie post-electorală, în anul 2024. Formaţiunea doreşte să dea premierul atunci. A precizat că USR are o bună colaborare parlamentară cu Forţa Dreptei, iar la nivel local cu PMP. Nu este sigur dacă Forţa Dreptei va ajunge în Parlament, în anul 2024 sau dacă va exista o fuziune cu USR. Acesta a exclus o cooperare cu PNL.

„Eu nu stau cu ochii pe sondaje, mai ales când au mai mult sau mai puţină credibilitate. De altfel, mi-aduc aminte că în 2016 ne spunea PSD în sondaje că nu o să intrăm în Parlament.

În 2019 ne spunea că o să luăm 10-12% şi am luat 22%. Ne menţinem acest obiectiv de a forma o eventuală coaliţie post-electorală. Eu cred că vom trece prin asemenea schimbări în următorii 2 ani, în plan politic, încât este foarte prematur să discutăm asta. Absolut va trebui să facem cu cineva coaliţie.

Pentru noi important este să facem această coaliţie în poziţie de prim partid, pentru că am văzut ce important este premierul într-o coaliţie. Am văzut, din păcate, în mod neplăcut cu domnul Cîţu în colaborarea din 2021. Ne propunem să intrăm ca prim partid în acest fel. Şi cu parteneri din scena politică.

Atac dur la adresa PNL!

De exemplu, în Parlament colaborăm cu Forţa Dreptei. Depunem sesizări la CCR sau moţiuni simple. În plan extra-parlamentar avem dialog, spre exemplu, cu PMP. În orice caz vrem să formăm această alternativă pe partea dreaptă a politicii în România pentru 2024 şi eu chiar cred că se poate”, a afirmat Cătălin Drulă, în direct la TVR Info.

Chestionat dacă va ajunge Forţa Dreptei în Parlament, în 2024, sau dacă USR ar putea fuziona cu acest partid, Cătălin Drulă a spus clar. „Avem un dialog permanent cu dumnealor şi, aşa cum spuneam, vrem să facem în jurul USR această alternativă de dreapta adevărată.

PNL nu mai e un partid de dreapta. Excludem de la această alternativă PNL, pentru că nu mai e un partid de dreapta. PNL este mai pesedist decât PSD. Este greu de crezut pentru noi toţi, aproape cât de greu de crezut a fost că preşedintele Iohannis va da USR afară de la guvernare şi va aduce PSD în locul său.

Dar astăzi vedem şi în guvernare că oricâtă lipsă de simpatie şi ne-am făcut o carieră din a lupta cu PSD şi cu mentalităţile pesediste, că a ajuns un termen pesedismul acuzat de noi, peneliştii sunt mai pesedişti decât pesediştii”, a completat liderul USR.

Most Popular

To Top