Stiri Politice

Atac dur la adresa lui Klaus Iohannis! Vasile Dîncu vine cu dezvăluiri din interior. Cum l-ar fi forţat preşedintele să demisioneze

Atac dur la adresa lui Klaus Iohannis! Vasile Dîncu vine cu dezvăluiri din interior. Cum l-ar fi forţat preşedintele să demisioneze
Klaus Iohannis, Sursa foto Administratia Prezidentiala

Atac dur la adresa lui Klaus Iohannis! Fostul ministrul al Apărării, Vasile Dîncu vine cu dezvăluiri din interior. S-a aflat cum l-ar fi forţat preşedintele să demisioneze din Guvern. Vasile Dîncu trimite săgeţi clare către şeful statului.

Președintele Consiliului Național al PSD, Vasile Dîncu, a demisionat în octombrie 2022 din funcția de ministru al apărării. Atunci a invocat imposibilitatea colaborării cu președintele Klaus Iohannis.

Întrebat ce a vrut să spună cu sintagma „imposibilitatea colaborării cu președintele României, comandantul suprem al Armatei”, vicepreședintele PSD a dat explicaţii. Spune că el a folosit o sintagmă blândă. Mai mult, susţine că nu a venit timpul istoric să ofere mai multe detalii.

„Menționez din start că nu pot vorbi acum despre tot ceea ce știu, gândesc sau simt în această problemă. Nu este nici momentul și nici timpul istoric încă nu a venit”, a spus Vasile Dîncu.

Vasile Dîncu a adăugat că singurul moment în care Iohannis s-a referit negativ la el  a fost în momentul în care i-a transmis să citească revista presei pentru a afla poziția României față de războiul din Ucraina.

Atac dur la adresa lui Klaus Iohannis!

„Nu am avut vreo critică din partea președintelui cu excepția unei sugestii nefericite de a citi revista presei. Asta după o înscenare legată de o afirmație a mea cu privire la modul de terminarea războiului din Ucraina, o banalitate pe care o spuneau în acel moment Macron, Blinken și mulți alții”, a afirmat Dîncu, conform gazetadecluj.ro.

El a menționat însă că de la începutul mandatului a fost bombardat «pe surse» că va fi revocat. „Am presupus că doar apartenența mea politică era marea problemă. Probabil, eram o pată roșie pe splendidul tablou galben al politicii externe.

În totalitate nu înțeleg nici azi ce l-a determinat pe președinte să pună o presiune asupra mea, la un minister unde aveam oricum foarte multă treabă. În plus, rezultatele mele de la minister erau la nivelul propus”, a completat Vasile Dîncu.

„În fine, am și alte interpretări pentru această situație, dar încă nu este timpul să le spun”, a mai punctat el, conform sursei citate.

To Top