Stiri Politice

Atac devastator la adresa lui George Simion! Liberalii, acuzaţii grave la adresa celor de la AUR

Cine va ajunge președintele României? "Dacă AUR intră în turul II lucrurile sunt clare"

Atac devastator la adresa lui George Simion! Liberalii, acuzaţii grave la adresa celor de la AUR. S-a aflat ce legătură ar avea cu Rusia formaţiunea politică. Deputatul celor de la PNL, Pavel Popescu, fost președinte al Comisiei de Apărare, a susținut că grupurile parlamentare AUR au depus, în decembrie 2022, un amendament la legea bugetului de stat. Prin acesta cereau înființarea Institutului Cultural Român la Moscova.

Amendamentul oamenilor lui George Simion a fost respins. Popescu spune că aceasta este încă o dovadă a faptului că AUR are legături cu Federația Rusă.

În opinia lui Popescu, ar trebui constituită o comisie parlamentară de anchetă care să analizeze ingerințele Moscovei în politica, economia și media românești. „În cadrul legii bugetului de stat se depun mii de amendamente, e foarte puțin probabil ca fiecare deputat să ajungă să le citească pe toate. Acest amendament l-am descoperit în urma unei discuții cu doi colegi de la Comisia de buget-finanțe, e un amendament care evident că a fost respins de Parlament.

Discuția a venit în contextul a dezvăluirilor fostului ministru al Apărării din Mosova, dnul Șalaru, cu privire la posibila întâlnire între dnul Simion și rezidentul FSB de la Cernăuți, în urmă cu câțiva ani. Colegul a menționat acel amendament, am stat câteva ore și m-am uitat pe anexele amendamentelor respinse și l-am descoperit. Nu mi-a venit să cred inițial.

E practic încă o dovadă că întregul partidul AUR face constant un joc de destabilizarea situației politice, sociale și economice din România”, a declarat Pavel Popescu, în direct pe B1TV.

Atac devastator la adresa lui George Simion!

Acesta a insistat apoi că o reacție împotriva propagandei proruse e absolut necesară. „Mereu există acest reflex total nesănătos de a amesteca ba comuniatatea de intelligence, ba președintele, ba Guvernul. Aici, politic, în Parlament partidele trebuie să ia o decizie clară de minimalizare a influenței acestor oameni și a vocilor lor în Parlament”, a mai spus Popescu.

Liberalul susține că votanții AUR sunt și ei români și sunt nemulțumiți, dar, din păcate, sunt victime. „Faptul că vocea noastră nu există împotriva acestei propagande nu lasă în fața românilor decât opțiunea vocii lor, ceea ce e un lucru foarte periculos, că dacă românul nu aude și adevărul în paralel cu ce spune zilnic de la pupitrul Parlamentului – dintr-o greșeală, că le dăm prea mult timp acestor oameni, vom ajunge în situația în care nu vom mai putea să controlăm niște lucruri.

Sper din suflet în coaliție să se discute serios subiectul unei anchete parlamentare, o comisie de anchetă parlamentară serioasă pe tot ce înseamnă ingerință a Rusiei în politica din România, în economia și în media, în special în aceste zile”, a mai declarat deputatul PNL Pavel Popescu, pentru B1 TV.

To Top