Stiri Politice

Asalt la Pilonul 2 de pensii! Ghinea: Atât de mult tupeu au!

În sfârșit, o lege bună în România: Șoferii care se urcă beți la volan sau fără permis de conducere intră direct la închisoare

Coaliția PSD PNL a propus și trecut prin Parlament o lege care introduce restricții și cotroale aberante pentru fondurile de pensii private din România, în totală neconcordanță cu cerințele PNRR, scrie fostul ministru al Fondurilor Europene pe contul său de Facebook.

Pentru jalonul care prevedea noi măsuri pentru sustenabilitatea pensiilor din cadrul pilonului 2 fusese dat un OUG. Părea că totul e destul de ok.

Ieri însă, noua lege propusă de PSD vine și dă peste cap jalonul care părea închis, cu măsuri complet contrare. Noua lege va duce la falimentul și retragerea administratorilor de pensii private din România. PSD vrea ca banii rămași odată cu plecarea acestora, pe care pare că o forțează, să rămână la ASF. Adică la stat.

USR a atacat la CCR legea care forțează naționalizarea Pilonului 2.

Noi obligaţii pentru fondurile de pensii private

PSD nu a spus nimic despre PNRR la dezbaterile pe această lege din Parlament, se leagă acum de PNRR pentru a justifica porcăria. Fac fix invers față de ce România s-a angajat prin PNRR, la fel cum fac și cu pensiile speciale. PNRR spune fix invers decât face PSD prin legea de naționalizare a banilor românilor.

Acum, PSD a lansat un nou fake news în care susține absolut mincinos că această lege este cerută de PNRR și ne acuză pe noi că “punem în pericol pensiile românilor”. Da, PSD, cei care refuză să taie pensiile speciale, ne acuză pe noi, cei care am pus protejarea Pilonului 2 și tăierea pensiilor speciale în PNRR.

Atât de mult tupeu au, a scris Cristian Ghinea.

Deputaţii neafiliaţi, membri ai formaţiunii Forţa Dreptei, alături de cei din USR au atacat la Curtea Constituţională legea PSD-PNL care introduce noi obligaţii pentru fondurile de pensii private din România şi pentru administratorii acestora, susţinând că “legea va produce pierderi fondurilor de pensii private şi va determina retragerea acestora din România”.

To Top