Stiri Politice

Apare o nouă alianță politică în România! Primul nostru obiectiv este să creăm o opoziţie unită

Apare o nouă alianță politică în România! Primul nostru obiectiv este să creăm o opoziţie unită

Primul nostru obiectiv este să creăm o opoziţie unită, credibilă, pentru că România are nevoie de o forţă politică care să reprezinte o alternativă la PSD şi PNL, a declarat președintele PMP, Eugen Tomac.

Preşedintele PMP, Eugen Tomac a declarat luni în emisiunea Proiect de Ţară: România, de la Prima News, că primul obiectiv al partidului său este să se creeze o opoziţie unită, credibilă, pentru că România are nevoie de o forţă politică care să inspire încredere şi să reprezinte o alternativă la PSD şi PNL. El a mai arătat că, chiar dacă ei între ei mimează o ceartă, între PSD şi PNL funcţionează totul ca un aliaj foarte solid.

”Primul nostru obiectiv este să creăm o opoziţie unită, credibilă, pentru că România are nevoie de o forţă politică care să inspire încredere şi să reprezinte o alternativă la PSD şi PNL”, a spus liderul PMP.

Tomac: Baronimea PNL speră să o salveze pe cea a PSD

Eugen Tomac s-a referit la PNL, arătând că ”nu vede cum poate un partd care i-a netezit drumul spre Coroceni PSD să pretindă că mai are ceva de dreapta în politica sa”.

”PNL a trădat, Iohannis le-a spus românilor votaţi PNL ca să nu mai ajungă PSD la guvernare. Chiar dacă ei între ei mimează o ceartă, între PSD şi PNL funcţionează totul ca un aliaj foarte solid. Se vor certa, îşi vor împărţi pumni la televizor dar interesele lor sunt în aşa fel croite că baronimea PNL speră să o salveze pe cea a PSD”, a mai arătat Tomac, adăugând că este un ”parteneriat nefiresc, toxic pentru ţară”.

”Avem obligaţia de a construi o opoziţie credibilă, pentru că la ora actuală niciun partid singur nu poate face acest lucru”, a mai declarat el.

Despre discuţiile privind o alianţă cu PNL care a eşuat în trecut, Tomac a afirmat că şi el a votat cu toţi colegii săi, în urmă cu un an şi jumătate, propunerea de a face o fuziune cu PNL, dar pe atunci PNL era la guvernare, partid monocolor.

”Am votat pentru începerea negocierilor, ulterior PNL şi PSD s-au coalizat, priorităţile PNL au devenit cu totul altele, în interiorul nostru au apărut discuţii cu privire la acest subiect şi pe măsură ce trecea timpul cei de la PNL se pesedizau. Am refuzat noi o fuziune cu PNL, orice ar spune cei din PNL. Iniţial, când erau singuri am aceptat, preşedinte era domnul Diaconescu la PMP, ulterior am refuzat”, a arătat Tomac.

To Top