Stiri Politice

Anunţul care îi vizează pe toţi românii! De ce au luat-o razna preţurile. Atac direct la adresa Guvernului

Anunţul care îi vizează pe toţi românii! De ce au luat-o razna preţurile. Atac direct la adresa Guvernului

Anunţul care îi vizează pe toţi românii! S-a aflat de ce au luat-o razna preţurile. Atac direct la adresa Guvernului din partea unui reprezentant al Opoziţiei. Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, este vizat direct de către acuzaţiile celor din Opoziţie.

Adrian Câciu a fost făcut praf de senatorul USR, Narcis Mircescu. Ultimul  a afirmat, la dezbaterea „Ora Guvernului” din plenul Senatului că Executivul şi implicit Ministerul Finanţelor nu şi-a făcut treaba.

Din cauza aceasta continuă scumpirile pe care românii trebuie să le suporte zilnic atunci când achiziţionează produse şi servicii, în special produse alimentare.

„Deşi am avut o iarnă uşoară şi pieţele internaţionale de energie s-au detensionat, inflaţia continuă să rămână ridicată. Avem peste 15% inflaţia generală şi 22,5% inflaţia pentru produsele alimentare care contează atât de mult în această perioadă. Inflaţia este gestionată la fel ca o maşină cu două volane, să spunem, pe de o parte de la Banca Naţională, pe de altă parte de la Guvern.

În măsura în care din zona BNR s-au mişcat lucrurile, din păcate, Guvernul şi într-o mare măsură Ministerul de Finanţe nu şi-a făcut treaba şi de aceea continuăm să avem scumpiri foarte mari pe care românii trebuie să suporte zilnic atunci când achiziţionează produse şi servicii şi în special produse alimentare.

Guvernul nu şi-a făcut treaba pentru că avem deficite foarte mari, nu şi-a făcut treaba pentru că nu reuşeşte să implementeze acele reforme structurale care ar putea reduce cheltuielile publice. Avem un deficit extern care anul trecut, domnule ministru, a depăşit 9%, asta în condiţiile în care ţări vecine, cum ar fi Cehia şi Polonia au un deficit al balanţei comerciale undeva la 4%, mai puţin de jumătate decât România”, a afirmat, în plenul Senatului, Narcis Mircescu de la USR.

Anunţul care îi vizează pe toţi românii!

El a adăugat că va continua să crească deficitul, cu actuala guvernare. „Guvernatorul BNR spunea că atunci când deficitul de cont curent ajunge la 10%, trebuie să ciulim urechile. De fapt când economia cheltuie cu aproape 10% mai mult, atunci suntem extrem de vulnerabili din punct de vedere macroeconomic.

Şi cu actuala guvernare deficitul va continua să crească, iar vulnerabilitatea de asemenea. Domnule ministru ce aveţi de gând să faceţi pentru a opri scumpirile sau vă bucuraţi de banii suplimentari pe care îi încasaţi la buget pe seamna greutăţilor cu care se confruntă astăzi românii? Aţi dat aviz negativ pe proiectul zero taxe al USR care ar fi dat mai mulţi bani în buzunarele românilor, în schimb aţi ales să măriţi taxele, inclusiv taxele pe muncă, cele legate de munca part-time. Veţi continua să măriţi taxele?

Veţi aplica vestita taxă de solidaritate pentru toate companiile care tot a fost vehiculată de partidul care v-a susţinut în poziţia ministerială? Dacă tot vorbim de taxa de solidaritate, puteţi măcar astăzi să ne spuneţi cine va plăti taxa de solidaritate deja în vigoare legată de partea de companii energetice?”, a completat Mircescu.

To Top