Stiri Politice

Anunț crunt de la USR: 10 milioane de euro din PNRR sunt la un pas de a fi pierduți

Cea mai mare lovitură din istorie: Sunt 30 de miliarde de euro pe care românii nu le mai văd

USR anunță că România se află în situația în care 10 milioane de euro din PNRR sunt la un pas de a fi pierduți.

10 milioane de euro din PNRR, destinați modernizării a peste 100 de cabinete de planificare familială, riscă să fie pierduți, atrage atenția deputatul USR Adrian Wiener, care acuză Ministerul Sănătății că nu face eforturile necesare pentru a se asigura că banii ajung la cabinetele medicale.

La 5 luni de la deschiderea apelului de finanțare, prin care pot fi finanțate cel puțin 119 cabinete de planificare familială au fost depuse doar 2 astfel de cereri. Aceste cabinete au un rol foarte important, dat fiind că România este pe primele locuri în UE în privința numărului de sarcini la adolescente, transmite USR.

USR: Tinerele mame ajung să nu își mai continue studiile

„Totul riscă să se oprească din cauza neutralității totale, a lipsei de implicare a Ministerului Sănătății. Ministrul Rafila, atunci când nu e în Cuba, este complet inert. Ministerul Sănătății, în afara rolului administrativ, prevăzut de lege, trebuie să fie un ferment, să informeze – să tragă chiar de oameni și instituții, să dea direcții, să străpungă inerții, să capitalizeze încredere să promoveze activ politici publice. Nu să aștepte din fotolii, nu să publice doar prin Monitorul Oficial”, transmite deputatul USR Adrian Wiener.

Pe lângă modernizarea cabinetelor de planificare familială, fondurile din PNRR erau destinate derulării unor campanii de educație pentru sănătatea reproducerii, implementate la nivel național, în special în zonele vulnerabile, ca și perfecționării cunoștințelor personalului medical angajat în centrele de planificare familială.

„România este pe locul al doilea în Europa în ceea ce privește numărul de sarcini la adolescente. Tinerele mame ajung să nu își mai continue studiile și să fie astfel în risc de sărăcie și de excluziune socială”, se menționează în finalul comunicatului.

To Top