Stiri Politice

Alina Gorghiu vrea s-o dea la pace cu PSD: Mi-aş dori să fim solidari

PNL anunță revoluție totală în politica din România: Sunt mai multe scenarii, care vor fi discutate în coaliție
alina gorghiu. sursa: facebook

Mi-aş dori ca pe proiectele mari ale coaliţiei să fim solidari, a declarat Alina Gorghiu, într-un mesaj de pace pentru PSD, cu referire la Legile Educației.

Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, a declarat luni că membrii coaliţiei trebuie să fie solidari cu privire la proiectele mari, precum legile Educaţiei, adăugând că “România Educată” nu este doar o reformă a preşedintelui, a PNL sau a Guvernului, ci este o reformă a coaliţiei şi, în definitiv, una a sistemului de educaţie din România.

“Sunt uşor mâhnită de întâmplarea cu legile educaţiei, care au stat în dezbatere publică luni de zile, s-au formulat zeci de mii de amendamente, s-au făcut dezbateri în fiecare judeţ şi nimeni nu a avut din partea PSD, până la acest moment, ceva de obiectat. Eu mă bucur că dânşii doresc să îmbunătăţească legea, dar eu vă spun aşa: dacă un secretar de stat al unui ministru PSD s-ar opune sau ar critica public proiectul ministrului PSD sau proiectul Guvernului condus de Marcel Ciolacu premier, cred că nu le-ar pica bine colegilor din PSD. Şi atunci mă gândesc că trebuie să respectăm proiectele mari şi să încercăm să le sprijinim, nu să încercăm să câştigăm mici puncte”, a afirmat Gorghiu la Senat, după şedinţa Biroului permanent.

Alina Gorghiu, despre Legile Educației: Nu este doar o reformă a preşedintelui

Ea a precizat că şi liberalii au avut observaţii în legătură cu legile Educaţiei, aspecte care i-au fost transmise ministrului Ligia Deca în şedinţa Biroului permanent.

“Dânsa s-a angajat să facă toate discuţiile cu partidele din coaliţie. Aţi văzut că a făcut dezbateri şi a ajuns la o formă – cred eu – bună a acestor legi, dar mi-aş dori ca pe proiecte mari ale coaliţiei să fim mai solidari, să fim mai uniţi, să ne respectăm mai mult între noi, pentru că e vorba de credibilitatea unui proiect important pentru România. Pachetul de legi pe educaţie, “România educată”, nu este doar o reformă a preşedintelui, nu e doar o reformă a PNL, nu e doar o reformă a Guvernului, e o reformă a coaliţiei şi în definitiv e o reformă a sistemului de educaţie din România, care are un impact extrem de relevant asupra noastră, asupra tuturor”, a spus Gorghiu.

To Top