Stiri Politice

Adrian Câciu dezvăluie planurile de guvernare ale lui Ciolacu! Sunt vizați toți angajații din Românai

Adrian Câciu dezvăluie planurile de guvernare ale lui Ciolacu! Sunt vizați toți angajații din Românai

Aş vedea o continuare a reducerii impozitării muncii şi pe a doua jumătate a acestui an şi în 2024, a declarat ministrul de Finanțe, Adrian Câciu, care a precizat că programul de guvernare al PSD va fi prezentat în scurt timp.

Ministrul de Finanţe, Adrian Câciu a declarat duminică, la Prima News, că ar vedea o continuare a reducerii impozitării muncii şi pe a doua jumătate a acestui an şi în 2024, el precizând că programul de guvernare al PSD va fi finalizat luna aceasta, urmând ca şi liberalii să închidă discuţiile iar elementele de divergenţă să fie discutat la nivelul conducerii partidelor.

”Eu aş vredea, în funcţie de cum închidem negocierile cu colegii de coaliţie, pe programul de guvernare, aş vedea o continuare a reducerii impozitării muncii şi pe a doua jumătate a acestui an şi în 2024”, a spus Câciu, arătând că pe salariul minim, practic împozitarea muncii a scăzut la 38% faţă de 41,75, deci avem deja un prim pas pe care l-au făcut de la 1 ianuarie.

Adrian Câciu a mai spus că PSD va termina luna aceasta programul de guvernare. ”O să termine şi PNL, o să intrăm în discuţiile pe echipele tehnice”, a spus Câciu, afirmând că în mare parte cuprinde ce a a fost în programul de guvernare dar şi elemente noi.

”Probabil vor fi şi elemente de divergenţă, le decide conducerea coaliţiei”, a mai spus Câciu.

Adrian Câciu: Obiectivul de reducere a cheltuieilor cu pensiile speciale, din PIB este atins

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu a declarat duminică, la Prima News, că obiectivul de reducere a cheltuieilor cu pensiile speciale, din PIB este atins, pentru că acest procent a scăzut în ultimii trei ani. El a mai afirmat că ministrul Muncii, Marius Budăi, va avea discuţii cu Comisia Europeană, săptămâna viitoare şi a precizat că în martie se adoptă această lege a pensiilor speciale în Parlament.

Ministrul Finanţelor a declarat că pensiile speciale, în acest moment, reprezintă 0.8% din PIB, pentru că sunt pensiile militare care reprezintă aproape 11 miliarde de lei în 2023 şi restul 1,4 miliarde, magistraţi şi celelalte categorii.

To Top