Stiri Politice

Adevărul despre PNL! Ce se ascunde, de fapt, în spatele scandalului din partid. Nu e vorba despre Aurescu

Adevărul despre PNL! Ce se ascunde, de fapt, în spatele scandalului din partid. Nu e vorba despre Aurescu

În ciuda declarațiilor, nu prestația publică a lui Aurescu ar fi fost problema sau eșecurile de politică externă, domeniu în care Iohannis e principalul titular, acestea fiind doar un pretext. În fapt, se pare că PNL stă pe un butoi de pulbere din cauza bătăliilor pentru funcții. Se apropie mult discutata rotativă guvernamentală și, mai important, anul viitor e crucial pentru politica românească.

Toate cele patru rânduri de alegeri au loc în 2024. Iar sondajele prefigurează pentru PNL aproape un eșec istoric. Astfel, mulți PNL-iști se tem acum că vor rămâne fără funcții.

În acest context, chestiuni importante au fost puse pe tapet de Dan Vîlceanu, fost secretar general al PNL, funcție ocupată în prezent de Lucian Bode. Vîlceanu a susținut că președintele Klaus Iohannis nu mai are așa multă influență, dat fiind că e pe finalul mandatului de președinte, și că PNL trebuie să iasă din ipocrizie și să se rupă de PSD, altfel anul electoral 2024 va fi catastrofal pentru el. Totodată, Dan Vîlceanu a insistat pe antipatia dintre Rareș Bogdan și Bogdan Aurescu și l-a criticat pe cel din urmă.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Politica Zilei”, moderată de Ioana Constantin pe B1 TV.

Vîlceanu: PNL trebuie să se desprindă de PSD!

Dan Vîlceanu a atras apoi atenția că pentru PNL va urma o catastrofă electorală dacă nu se rupe de PSD.

„Eu sunt unul dintre cei care consideră că PNL trebuie să iasă din ipocrizia asta: stai cu PSD de mână la guvernare, dar ești împotriva PSD sau PSD stă cu tine de mână la guvernare, dar e împotriva PNL”, a spus Vîlceanu.

Întrebat, totuși, cine vrea să candideze și nu poate, el a răspuns: „Vă spuneam că antipatia asta e veche și am asistat cu toții la ea. Rareș Bogdan nu l-a simpatizat niciodată pe Aurescu. Lua cuvântul în ședințe, avea criticile lui, dar astea sunt lucruri care trebuiau discutate în partid”.

Vîlceanu a mai spus că dacă PNL va intra în alegerile de anul viitor cu PSD de mână „va suporta un dezastru electoral”.

Deputatul PNL a insinuat apoi că Iohannis începe să devină irelevant: „Haideți să gândim logic politica, să zicem așa. De ce să-l mai ataci pe dl președinte Iohannis, când e în ultima jumătate de mandat și practic, din punct de vedere politic, își termină misiunea?”.

Întrebat dacă nu Iohannis e cel care decide în PNL și ia hotărâri privind rotativa, ela răspuns: „rotativa e decisă în protocol. De aceea persoane ca mine spun ”hai să rupem minciuna asta de coaliție, că n-o să ne înțelegem niciodată și să înțelegem că nu poți să intri în campanie ținându-te d mână cu PSD și să-și cari pumni în cap încontinuu…”.

To Top