Stiri Politice

Acuzaţii şocante la adresa PSD şi PNL! E foarte grav ce se întâmplă. Cum i-ar şantaja pe primari

Acuzaţii şocante la adresa PSD şi PNL! E foarte grav ce se întâmplă. Cum i-ar şantaja pe primari

Acuzaţii şocante la adresa PSD şi PNL! E foarte grav ce se întâmplă. S-a aflat cum i-ar şantaja pe primari cele două partide din Coaliţie. Un lider al opoziţiei vine cu dezvăluiri absolut incredibile din interior. Deputatul Ionuț Moșteanu, vicepreședinte USR spune că primarii care nu sunt din PNL și PSD sunt șantajați de cele două partide să treacă la ele dacă vor să primească bani de la Guvern.

Multe localități, a explicat acest, chiar sunt la mâna Guvernului. Din banii pe care-i acumulează din taxe și impozite nu-și pot acoperi nici măcar cheltuielie de funcționare. Astfel, mulți edili sunt nevoiți să meargă să ceară ajutor Guvernului condus de PSD şi PNL.

Acordarea acestui sprijin de la Guvern e condiționat de trecerea respectivilor primari la PSD și mai ales la PNL. E o practică de-a dreptul mafiotă, a spus Moșteanu. El a dat exemplul concret al unei investiții pe care Elena Lasconi, primărița USR din Câmpulung Muscel, n-o poate duce la îndeplinire deoarece e blocată de prefectul PNL.

Practica PNL de șantajare a primarilor a fost denunțată de USR și într-un comunicat comun cu PMP. „E unul dintre nenumăratele cazuri în care mai degrabă cei de la PNL, dar și cei de la PSD fac asta, merg și șantajează primarii USR sau PMP, primarii de altă culoare decât PNL sau PSD, pentru a se înscrie în PNL, contra unor bani care vin de la Guvern.

Au mers la consilieri, au mers la colega noastră Elena Lasconi (primărița USR din Câmpulung Muscel – n.r.), dar sunt și oameni curajoși, verticali, care nu se lasă cumpărați.

Însă iată că-n disperare de cauză, unii edili locali care, da, vor să facă și ei ceva pentru comunitate, și asta este normal, aleg să facă pasul ăsta și să se ducă cu căciula-n mână la Guvern. Or această stare de fapt arată cât de mare e putregaiul în sistemul actual al administrației românești, în sistemul actual de redistribuire a banilor de la centru către majoritatea unităților administrativ-teritoriale – așa se cheama pompos – comune și orașe.

Acuzaţii şocante la adresa PSD şi PNL!

Pentru că sunt foarte puține comune și orașe care se pot susține de la bugetul proptiu pe actuala schemă de redistribuire a veniturilor și majoritatea trebuie să stea cu căciula în mână la Guvern, să le dea bani pentru un pod, pentru școală, pentru un drum, pentru o confinanțare de proiect european sau, în cele mai multe cazuri din păcate, să le dea bani pentru simpla funcționare, că 70% din localitățile din România nu-și pot plăti nici cheltuielile de funcționare din veniturile pe care le fac din impozite și taxe.

Asta e realitatea și ăsta e statul mafiot pe care PSD și PNL îl perpetuează”, a declarat purtătorul de cuvânt al USR, în direct pe B1 TV.

Moșteanu a insistat apoi că practica de șantaj și racolare a primarilor e una de tim mafiot. Purtătorul de cuvânt al USR a punctat apoi că, printr-o astfel de atitudine, PNL îi face rău primăriței Lasconi dar, indirect, și comunității. Practic, oamenii sunt pedepsiți pentru că au ”îndrăznit” să voteze pe altcineva decât pe un politician de la PNL.

To Top