Stiri Politice

Acuzaţii grave la adresa lui Nicuşor Dan! Greşelile pe care le-ar fi făcut primarul. Deciziile care l-ar putea pune la pământ

BREAKING NEWS: Scandal total la Primăria Capitalei. PSD a părăsit şedinţa Consiliului General
Nicuşor Dan, sursa foto facebook

Acuzaţii grave la adresa lui Nicuşor Dan! Greşelile pe care le-ar fi făcut primarul Capitalei. Deciziile care l-ar putea pune la pământ. Edilul independent al Bucureştiului are parte de contestări dure din partea Opoziţiei. PSD vrea cu orice preţ să o readucă pe Gabriela Firea în funcţie.

Acum, Nicuşor Dan este atacat dur de Prefectul Capitalei. Edilul are un termen clar până la care va trebui să răspundă somației Prefectului Capitalei. Trebuie să pună la dispoziție documentele suspecte trimise inclusiv judecătorilor.

În caz contrar, reprezentantul Guvernului în teritoriu anunță că va suspenda, prin instanța de contencios, Hotărârea de Consiliu General din anul 2000, privind Zonele Construite Protejate. Actualul edil s-ar afl în cel mai mare impas al carierei sale, atât de ONGist, cât și de primar.

Pe lângă întețirea vocilor critice la adresa sa, dar și în pofida susținerii pe care încă o are din partea alianței PNL-USR-PMP, acuzațiile cu iz penal par să prindă contur, conform stiripesurse.ro.

Persoane bine informate din cadrul PMB susțin că organele de cercetare penală sunt pe fir în mai multe spețe strâns legate de activitatea fondatorului USR, mai spune sursa citată.Nicușor Dan ar fi ajuns chiar la un gest disperat, acela de a căuta sprijin la PSD.

Primarul ar fi luat legătura cu cel puțin unul sau doi dintre liderii de cel mai înalt nivel ai partidului care urmează să preia guvernarea în mai. Încercând să profite de acest context, al rotativei guvernamentale, șeful municipalității ar fi invocat, absurd desigur, afectarea PNRR sau a monumentelor din Capitală, în cazul în care el va pierde controlul asupra autorizării în zonele protejate.

Acuzaţii grave la adresa lui Nicuşor Dan!

Dacă în ce privește relația cu UE lucrurile sunt ușor de intuit, la capitolul obiective de interes ce ar fi afectate, situația ar fi exact opusă celor susținute de Nicușor Dan. În cazul suspendării acestei documentații, pe criterii de legalitate, autorizatiile revin la primăriile de sector.

Schimbarea fundamentală, în caz ca Prefectul Capitalei va acționa conform somației, va consta în faptul că orice eventuală autorizație pe zonele protejate se va obține mult mai greu.

Este vorba despre acele zone pentru care, la solicitarea unui ONG, Primăria generală a răspuns că nu există documentații în arhivă. Altfel spus, că regulile după care se pot aproba edificări în zonele sensibile (și cele mai scumpe ale Capitalei) nu au fost, practic, formalizate niciodată, lăsându-i actualului edil libertate absolută.

Intervenția politică pe lăngă PSD putea viza o formă de presiune indirectă asupra Prefectului Municipiului București, spre a nu-și îndeplini atribuțiile prevăzute de lege.

To Top