Stiri Politice

Acuzaţii grave la adresa lui Dominic Fritz! Liberalii îl fac praf pe edil. Urmează tăieri masive din buget

Cum vrea Dominic Fritz să prevină tragediile. Ordin pentru Guvern şi Parlament. E singura soluţie

Acuzaţii grave la adresa lui Dominic Fritz! Liberalii îl fac praf pe edil. Urmează tăieri masive din buget. PNL Timiş a reacţionat, sâmbătă, după ce primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, a criticat Guvernul pentru măsurile luate privind reducerea de cheltuieli.

Dominic Fritz a afirmat că trebuie să taie 10 la sută din cheltuielile privind bunurile şi serviciile. Mai exact, se referă la iluminat public sau curăţenie. Liberalii spun că ”atunci când dirijezi un cor de amatori nu ai de-a face cu capitole bugetare”, fâcând referire la faptul că înainte de a deveni primar, Fritz a dirijat un cor de gospel.

Într-un comunicat de presă, PNL Timiş arată că reacţia lui Dominic Fritz este ”cel puţin bizară” şi că a uitat ce a promis în campania electorală din 2020. ”Măsurile de reducere a cheltuielilor bugetare anunţate de Guvernul Ciucă au stârnit o reacţie cel puţin bizară din partea primarului Timişoarei, care pare să fi uitat ce a promis în campania electorală din 2020 când striga din toate puterile că trebuie reduse cheltuielile publice.

Dominic Fritz spune că oraşul care l-a ales să se ocupe de problemele administraţiei locale va avea de suferit din cauza reducerii cu 10 procente a cheltuielilor cu bunuri şi servicii. În mod foarte ciudat, primarul Fritz afirmă că va tăia din banii pentru iluminatul şi curăţenia oraşului, ameninţându-i practic pe timişoreni cu întunericul şi mizeria, după ce la capitolul opritul căldurii şi apei calde în timpul iernii a confirmat cu brio.

Interesant este că primarul Fritz nu a reuşit să citească tot ce prevede acest capitol bugetar, sau a citit dar nu vrea ca cetăţenii să ştie că la cheltuieli cu bunuri şi servicii intră şi plata deplasărilor, consultanţa şi expertiza, dar şi cheltuielile judiciare. De ce nu ar putea să taie 10% de la aceste capitole? De ce trebuie să taie de la curăţenie şi iluminat?”, se arată în comunicatul de presă al PNL Timiş.

Tot PNL Timiş dă şi răspunsurile a aceste întrebări. ”Există două răspunsuri posibile. Primul ar fi că nu înţelege nimic din administraţie şi nu e capabil să conducă un oraş ca Timişoara, căci, desigur, atunci când dirijezi un cor de amatori nu ai de-a face cu capitole bugetare.

Acuzaţii grave la adresa lui Dominic Fritz!

Dacă aşa stau lucrurile ar trebui să se întoarcă la corul lui. Al doilea răspuns posibil ar fi că nu poate tăia de la aceste capitole pentru că ar supăra clientela de partid care nu i-ar mai finanţa apoi campania electorală, nu s-ar mai putea plimba prin lume pe banii timişorenilor şi nu s-ar mai putea judeca cu toţi funcţionarii publici pe care i-a atacat şi i-a jignit în ultimii ani”, se arată în acelaşi comunicat.

În final, PNL Timiş arată că aşteaptă un răspuns de la Fritz sau de la instituţiile statului. ”Ne-am bucura sa aflăm care e răspunsul lui Dominic Fritz şi care e varianta corectă. Dacă nu ne răspunde el, poate se găsesc instituţii ale statului care pot da un răspuns în cunoştinţă de cauză”, mai transmite PNL Timiş.

Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz (USR), arată, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că ordonanţa Guvernului privind măsurile de reducere a cheltuielilor ”are consecinţe catastrofale” pentru Timişoara care este în acest an Capitală Europeană a Culturii. Potrivit ordonanţei, spune Fritz, Timişoara trebuie să taie 36 milioane lei de la ”bunuri şi servicii”.

To Top