Stiri Politice

Acuzații grave în Parlament: Lucian Bode a ratat intrarea României în Schengen

Vești bune pentru mamele care au copii mai mici de 5 ani. Legea pe care a propus-o PNL în Parlament

Lucian Bode a ratat intrarea României în Schengen, este de părere Antonel Tănase, membru al partidului Forța Dreptei.

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a ratat intrarea României în Schengen, iar banii pe care îi pierde România ar trebui să fie imputaţi Guvernului şi actualei majorităţi, a afirmat luni deputatul independent Antonel Tănase, membru al Forţa Dreptei.

“Noi, membrii Forţa Dreptei, susţinem moţiunea simplă pentru că dumneavoastră aţi ratat intrarea României în Schengen. Ştiţi ce înseamnă asta, domnule ministru? Dumneavoastră aţi spus-o. România pierde circa 10 miliarde de euro pentru că a ratat accesul în Schengen. Aceşti bani ar trebui să fie imputaţi Guvernului şi actualei majorităţi parlamentare care susţine. Cui convine de fapt menţinerea dumneavoastră, care aveţi probleme de integritate?”, a declarat Tănase, în plenul Camerei Deputaţilor, la dezbaterea moţiunii simple împotriva ministrului Bode, iniţiată de USR şi Forţa Dreptei.

Mesaj pentru Lucian Bode: “Faza cu instanţa este doar un tertip de a trage de timp”

Potrivit acestuia, “faza cu instanţa este doar un tertip de a trage de timp”.

“Din punct de vedere academic, aveţi o problemă. Faptul că daţi cu pumnul în masa JAI nu înseamnă că sunteţi competent, domnule ministru, înseamnă că aveţi o problemă. Dumneavoastră v-aţi aruncat în acest dosar pentru a vă spăla imagina în urma plagiatului şi a scandalului achiziţiilor maşinilor BMW. (…) Dumneavoastră vă menţineţi poziţia, periclitând şansa României ca şi în perioada următoare, până la sfârşitul anului 2024, să accedem în Schengen”, a transmis Antonel Tănase.

Deputaţii de la USR şi Forţa Dreptei au depus, săptămâna trecută, în plen, moţiunea simplă împotriva ministrului Bode intitulată “România merită mai mult decât hoţi în funcţii publice”.

Semnatarii susţin că scopul acestei moţiuni simple este acela de a atrage atenţia asupra “întârzierii nepermise într-o funcţie guvernamentală a unui om care nu o merită”, aşa cum “nu-şi merită titlul academic” sau “respectul oamenilor care au muncit cinstit în România”.

De asemenea, USR şi Forţa Dreptei consideră că “în dreptul ministrului Bode” trebuie trecut şi “eşecul umilitor suferit de România în încercarea de a adera la Schengen”, precum şi “licitaţiile trucate pentru achiziţia de maşini de clienţii de partid şi de stat ai arcului guvernamental”.

To Top