Stiri Politice

Acuzaţii devastatoare la adresa Dianei Şoşoacă! Ce legături ar avea aceasta cu Rusia. Reacţie vehementă a senatoarei

S-a aflat adevărul despre Diana Şoşoacă! Unde a fost surprinsă sentoarea. Imaginile care o dau de gol

Acuzaţii devastatoare la adresa Dianei Şoşoacă! S-a aflat ce legături ar avea aceasta cu Rusia. Reacţie vehementă a senatoarei. Nimeni nu se aştepta la aşa ceva. O analiză publicată joi, 23 martie, de Robert Lansing Institute, o organizație nonprofit de cercetare a politicilor publice, arată că Diana Șoșoacă are legături cu serviciile secrete militare ruse.

Mai mult, cea mai recentă operațiune a GRU în România în care este implicată senatoarea fiind proiectul de lege prin care a cerut anexarea unor teritorii ucrainene. „Cea mai recentă operațiune a serviciilor de informații militare ale Rusiei o implică pe senatoarea română Diana Iovanovici Șoșoacă, ce a depus un proiect de lege privind anexarea unei părți din teritoriul Ucrainei – Bucovina de Nord, o parte din regiunea Cernăuți, Basarabia și Insula Șerpilor”, scrie în analiza Robert Lansing Institute, citată de g4media.ro.

“Potrivit evaluării noastre, operațiunea în care este implicată Șoșoacă este o simplă copie a manevrei mediatice pe care șeful Serviciului rus de Informații Externe a lansat-o cu privire la presupusele planuri ale Poloniei de a anexa o parte din vestul Ucrainei”, mai spune sursa citată.

Experții think-thank-ului mai susțin că este probabil ca efortul de a o angaja pe Diana Șoșoacă să facă parte dintr-o operațiune cu multiple fațete. Următorul pas ar trebui să fie justificarea agresiunii rusești împotriva Ucrainei. „Potrivit lui Șoșoacă, proiectul ei de lege se bazează pe «dreptul natural și legitim la unitate națională». Această teză repetă narațiunile Kremlinului cu privire la motivele și legitimitatea revendicărilor asupra teritoriului Ucrainei”, arată analiza.

Acuzaţii devastatoare la adresa Dianei Şoşoacă!

Experții Robert Lansing Institute mai susțin că „e posibil ca Șoșoacă să fi intrat în atenția serviciilor secrete rusești” ca fost membru „al partidului de extremă dreapta AUR, din care a fost exclusă pentru că nu era de acord cu strategia acestuia”.

Diana Șoșoacă a negat acuzațiile aduse de Robert Lansing Institute. „Nu știu ce înseamnă GRU și nu am nici o legătură nici cu Rusia, nici cu nu știu ce servicii ale niciunui stat, dar uitându-mă la cei care lucrează la Institutul Robert Lansing, am văzut că acolo sunt câțiva foști agenți ai serviciilor secrete occidentale. Așadar, cred că trebuie să le adresați lor întrebarea pentru ce servicii lucrează atunci când lansează asemenea enormități și dezinformări”, a transmis senatoarea.

To Top