Stiri Politice

Acuzaţii deosebit de grave la adresa Ucrainei! Ce a putut spune un europarlamentar PSD despre ţara vecină

S-a anunțat primul candidat la alegerile europarlamentare din 2024! George Simion: Va conduce lista AUR

Acuzaţii deosebit de grave la adresa Ucrainei! S-a aflat ce a putut spune un europarlamentar PSD despre ţara vecină atacată de Rusia. Ucraina vrea să includă brațele Chilia și Bîstroe în rețeaua transeuropeană de transport (TEN-T). A prezentat un plan de dragare pentru canalul navigabil Bîstroe.

Acum, eurodeputatul PSD, Victor Negrescu a solicitat Comisiei Europene să își prezinte poziția cu privire la planul Ucrainei.

“La începutul lunii februarie, autoritățile ucrainene au prezentat un plan de dragare a canalului navigabil Bîstroe, aflat în Delta Dunării, zonă protejată, parte a patrimoniului mondial UNESCO, deosebit de importantă pentru ecosistemul de mediu european.

Conform tuturor experților, asemenea lucrări ar duce la degradarea majoră, ireversibilă a Deltei Dunării. Mai mult, aceste lucrări sunt și contrare dreptului internațional, conform concluziilor a numeroase organisme internaționale”, a precizat eurodeputatul social-democrat, Victor Negrescu.

Acuzaţii deosebit de grave la adresa Ucrainei!

Eurodeputatul român a subliniat faptul că țara noastră şi-a arătat în mod constant sprijinul pentru Ucraina, oferind inclusiv, ca măsură excepțională, acordul privind folosirea canalului Bîstroe în scopul tranzitării navelor cu încărcătură cerealieră, în vederea reducerii consecințelor agresiunii Federației Ruse asupra acestui stat, și a reiterat nevoia ca angajamentele asumate să fie în continuare menținute.

Astfel, reprezentantul României în Parlamentul European a întrebat Comisia Europeană dacă aceasta sprijină demersurile Ucrainei.

Încă de la nivelul anului 2004, autoritățile ucrainene au intenționat să realizeze lucrări de dragare pe brațele Chilia și Bîstroe, menite să creeze o cale navigabilă alternativă către porturile Dunării de Jos, lucrări care au fost declarate de numeroase organisme internaționale ca fiind contrare prevederilor de drept internațional privind protecția mediului.

To Top