Stiri Politice

Acum le fuge pământul de sub picioare cu Iohannis! Alina Mungiu-Pippidi, despre PNL: O soluție foarte bună nu au

Acum le fuge pământul de sub picioare cu Iohannis! Alina Mungiu-Pippidi, despre PNL: O soluție foarte bună nu au

Alina Mungiu-Pippidi a comentat duminică seara în emisiunea News Pass, cu Laura Chiriac, tensiunile din PNL legate de găsirea unui posibil candidat la următoarele alegeri prezidențiale. Aceasta a spus că în PNL există o criză a liderilor care să mobilizeze propriul electorat, prin urmare liberalii trec printr-o situație existențială:

„E un moment existențial, n-aș zice că e un moment decisiv. Nu trebuie să uităm că acești oameni pe care îi vedem în fruntea PNL sunt oameni care nu au avut performanțe electorale, care sunt la guvernare împreună cu PSD și înainte au fost la guvernare singuri fără să fi câștigat pe bune niciun fel de alegeri.

Nici atunci când au fost ajutați din greu de societatea civilă și de circumstanțe pentru că s-a comportat PSD foarte prost, niciodată dar absolut niciodată nu au reușit să câștige alegerile. Asta reprezintă valoarea lor în fața propriului electorat, o valoare care este foarte scăzută. Nici când sunt proiectați de societatea civilă sau de presă ca fiind alternativă bună, alternativa occidentală, singura alternativă posibilă ei nu reușesc să iasă pe locul 1 la niciun fel de alegeri.

Singurul fel în care reușesc să se agațe de guvernare este printr-un candidat prezidențial de succes”.

Alina Mungiu-Pippidi a precizat că deși liberalii caută o soluție miraculoasă pentru următoarele alegeri, aceasta nu va veni:

„Vorbim de oameni care nu au în marea lor majoritate, fac excepție poate niște primari și niște președinți de consilii județene, nu au performanțe electorale, nu au tracțiune electorală, nu au în țara asta oameni care să spună că îi vor pe ei la guvernare. Este absolut vital pentru ei. Acum le fuge pământul de sub picioare cu Iohannis. Ce va fi în loc, cine îi va trage pe sus, cine îi va ține unde sunt? Din cauza asta vedem agitația aceasta. O soluție foarte bună nu au. Dacă soluția e cineva din afară de ce ar împărți cu ei, de ce le-ar da lor ceva? Pe unde e candidatul lor miraculos sau care e înțelegerea miraculoasă care să le garanteze în continuare rentele pe care le au”.

To Top