Stiri Politice

A venit și reacția UDMR despre rotativa guvernamentală: Noi mergem înainte!

A venit și reacția UDMR despre rotativa guvernamentală: Noi mergem înainte!

În acordul care se referă la rotativă nu suntem parte, nu s-a prevăzut nimic de portofoliile deţinute de UDMR, aşa că noi mergem înainte, a declarat Cseke Attila despre rotativa guvernamentală.

MInistrul Dezvoltării, Cseke Attila a declarat luni în emisiunea Proiect de ţară: România, de la Prima News Tv, că nu a fost nicio solicitare legată de faptul ca UDMR să nu continue la guvernare, iar în acordul care se referă la rotativă nu sunt parte. Nu s-a prevăzut nimic de portofoliile deţinute de UDMR, aşa că noi mergem înainte, a mai spus el.

”O să rămân ministru cât decide prim-ministrul să fiu ministru”, a spus ministrul Dezvoltării.

Întrebat despre o surpriză în privinţa rotaţivei în privinţa prezenţie UDMR în continuare în Executiv, ministrul Cseke Attila a arătat că nu s-a discutat o astfel de ipoteză.

În acest acord UDMR nu este parte

”Până în momentul la care discutăm nu s-a dezbătut o asemenea ipoteză, nu a fost nicio solicitare legată de faptul ca UDMR să nu continue la guvernare. De fapt, noi, în acordul acela care se referă la rotativă nu suntem parte. Nu s-a prevăzut nimic de portofoliile deţinute de UDMR, aşa că noi mergem înainte”, a explicat Cseke Attila.

Întrebat dacă Marcel Ciolacu va fi premier din luna mari, ministrul Dezvoltării a spus: ”Dacă se respect acordul. În acest acord UDMR nu este parte, eu nu pot să îmi exprim un punct de vedere, atâta vreme cât părţile sunt PNL şi PSD.”

Președintele PSD Marcel Ciolacu exclude amânarea rotativei premierilor și spune că între PSD și PNL există un protocol care va fi respectat.

„Eu nu răspund la ceva neoficial. PSD împreună cu PNL au un acord politic pe care îl respectăm și îl punem în aplicare. Cred că după 30 de ani au ajuns și politicienii la o maturitate politică să respecte anumite acorduri”, a spus președintele PSD, Marcel Ciolacu, întrebat despre informațiile pe surse venite din partea liberalilor cum că rotativa premierilor va fi amânată până în toamnă.

To Top