Decizii politice

Vor fi dați afară! Miniștrii care urmează să “zboare” din Guvern la rotativă (SURSE)

Vor fi dați afară! Miniștrii care urmează să "zboare" din Guvern la rotativă (SURSE)

Antena 3 a aflat care miniștrii care urmează să “zboare” din Guvern la rotativa guvernamentală care va avea loc peste aproximativ o lună de zile. Cu mai puțin de o lună până la schimbarea premierilor, miniștrii PSD şi PNL din actuala formulă guvernamentală încearcă să-și convingă șefii de partid să-i păstreze în funcţii.

Surse din cele două partide, citate de Antena 3 CNN, afirmă spun că mulți dintre titularii de portofolii nu se vor mai regăsi în noul Cabinet.

Până și numărul 2 în PNL, Lucian Bode, riscă să piardă Ministerul de Interne, arată sursele Antena 3 CNN.

Lui Bode i se reproșează eșecul aderării la Schengen, iar președintele Klaus Iohannis l-a criticat frecvent.

În aceeași situație este şi ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Daniel Cadariu.

Până și Rafila ar putea pierde funcția de ministru

Între cei vizați de expulzarea din guvern se află și ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, căruia i se impută mai multe gafe care l-au propulsat – într-o manieră nedorită – în atenția publică.

Predoiu ar urma să fie “sacrificat”, chiar dacă social-democrații s-au declarat dispuși să le lase portofoliul liberalilor.

E incertă și soarta ministrului Energiei, Virgil Popescu, pe care nu îl mai vor partenerii din PSD.

Și social-democrații se văd nevoiți să procedeze la o curățenie printre propriii miniștri. După scandalul cerealelor și al compensațiilor pentru agricultori, ministrul Agriculturii, Petre Daea, este primul pe lista celor care nu se vor mai regăsi în viitorul Guvern.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a ajuns, la rândul său, pe lista indezirabililor. Surse din partid spun că el și-a atins cu greu țintele din PNRR, a fost implicat des în scandaluri publice și n-a schimbat mare lucru în sistemul sanitar.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, ar putea părăsi Guvernul, dacă liberalii insistă cu respectarea protocolului. Portofoliul ar trebui să treacă la liberali, iar Grindeanu a anunțat că nu-și dorește alt minister.

Exact în aceeași situație este şi ministrul Finanțelor, Adrian Câciu.

În schimbul acestor două portofolii, la care nu prea ar vrea să renunțe, social democrații ar trebui să primească Justiția și Investițiile.

To Top