Decizii politice

USR îl cheamă pe Nicolae Ciucă în Parlament: Să explice de ce vrea ca românii să piardă banii prin PNRR

USR îl cheamă pe Nicolae Ciucă în Parlament: Să explice de ce vrea ca românii să piardă banii prin PNRR

USR a anunțat că îl cheamă pe premierul Nicolae Ciucă în Parlament. „Să explice de ce protejează pensiile speciale și vrea să pierdem banii din PNRR pentru creșe, școli, autostrăzi și căi ferate moderne, demne de o țară europeană și de anul 2023”.

USR a depus la Biroul Permanent al Camerei solicitare ca premierul PSD-PNL să vină la Ora prim-ministrului din data de 3 aprilie 2023, pentru o dezbatere politică cu tema „Bani prin PNRR pentru școli, spitale și autostrăzi vs. privilegii pentru speciali”.

USR, despre Nicolae Ciucă: Trebuie să înțelegem ce are de gând

„Noi, în Parlament, la fel ca toți românii, trebuie să înțelegem ce are de gând domnul Ciucă cu PNRR și cu pensiile speciale, pentru că din declarațiile miniștrilor dânsului vedem că tind mai degrabă să accepte să piardă niște bani din PNRR, bani pentru autostrăzi, școli și spitale și să mențină în continuare aceste pensii speciale, un jalon extrem de important. Nu vedem decât declarații care se bat cap în cap de la miniștri și funcționari de rang inferior din acest Guvern PNL-PSD. Vrem să știm părerea și poziția premierului Nicolae Ciucă”, a declarat deputatul USR Ionuț Moșteanu.

USR a mai depus o solicitare, la Senat, la mijlocul lunii februarie 2023, pentru ca premierul Nicolae Ciucă să vină în Parlament să dea explicații despre proiectul PSD-PNL care, „în loc să realizeze reforma cerută de Comisia Europeană, salvează pensiile speciale”.

„Premierul a ignorat solicitarea, la fel cum ignoră și interesul românilor. Ulterior, Comisia Europeană a confirmat ceea ce a susținut USR, arătând că proiectul Guvernului PSD-PNL are un impact foarte mic asupra cheltuielilor bugetare cu pensiile speciale. Adică, nu face nicio reformă a pensiilor speciale. Între timp, pe primele două luni ale anului 2023, din bugetul de stat s-au cheltuit cu pensiile speciale 2,24 miliarde de lei, în creștere cu 13% față de aceleași luni ale anului trecut. Cu alte cuvinte, cu fiecare lună în care PSD și PNL refuză să elimine pensiile speciale, din buzunarele românilor se duc tot mai mulți bani spre conturile specialilor. USR solicită PSD-PNL să deblocheze și proiectul USR pentru desființarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, proiect blocat din mai 2022 de actuala coaliție a specialilor”, se menționează în finalul comunicatului de presă.

To Top