Decizii politice

Supriza uriaşă pregătită înaintea alegerilor din 2024! Pe cine vrea Marcel Ciolacu să impună la şefia AEP. Implicaţiile sunt majore

Supriza uriaşă pregătită înaintea alegerilor din 2024! Pe cine vrea Marcel Ciolacu să impună la şefia AEP. Implicaţiile sunt majore
Marcel Ciolacu Sursa foto Facebook

Supriza uriaşă pregătită înaintea alegerilor din 2024! S-a aflat pe cine vrea şeful PSD, Marcel Ciolacu să impună la şefia AEP. Implicaţiile sunt majore cu ceva mai mult de un an înaintea celor 4 rânduri de alegeri din ţara noastră. În joc este Autoritatea Electorală Permanentă.

Surse politice au dezvăluit pentru stiripesurse.ro că Marcel Ciolacu l-a scos la încălzire pe un greu din PSD. Sursa citată spune că prefectul Capitalei, Toni Greblă, este în pole-position pentru a prelua conducerea Autorității Electorale Permanente (AEP).

Cei din Parlament urmează să numească un nou președinte AEP. Asta după ce precedentul președinte, Constantin Mitulețu Buică, a demisionat din funcție la începutul anului pentru că a intrat în vizorul ANI. În câteva săptămâni, Parlamentul ar urma să voteze un nou şef al Autorităţii.

Supriza uriaşă pregătită înaintea alegerilor din 2024!

Mitulețu-Buică a fost susținut de PSD la fruntea AEP. Acum, social-democrații, prin vocea lui Marcel Ciolacu, vor să păstreze dreptul de a face nominalizarea. Astfel, prefectul Capitalei, Toni Greblă, fost judecător CCR și fost senator PSD, este principala variantă luată în calcul de social-democrați, conform surselor citate. Este de aşteptat ca cei din PSD să primească sprijinul colegilor de guvernare, PNL şi UDMR. Cei de la PNL ar urma să primească la rândul lor sprijinul pentru a obţine şefia unei alte instituţii importante din statul român.

De altfel, dacă cele trei partide cad de acord un aeventual candidat al Opoziţiei la Autoritatea Electorală Permanentă nu ar avea nicio şansă.

To Top