Decizii politice

Șoc total: PSD şi PNL se pregătesc să acorde noi pensii speciale

Să nu ne lăsăm păcăliți! Senator PNL: Suprataxarea marilor companii va avea efecte contrare

PSD şi PNL se pregătesc să acorde noi pensii speciale, în timp ce România pierde bani prin neîndeplinirea reformei pensiilor speciale.

USR a cerut astăzi coaliţiei PSD-PNL să introducă pe ordinea de zi a plenului Camerei deputaţilor proiectul Guvernului Ciucă de aşa-zisă reformă a pensiilor speciale, pentru ca acesta să fie modificat corespunzător angajamentelor din PNRR şi România să nu piardă miliarde de euro bani europeni. Reprezentanţii PSD şi PNL din conducerea Camerei au refuzat, decizând, în schimb, să urgenteze aprobarea unui proiect de lege prin care se introduc noi pensii speciale.

Este vorba de un proiect PSD-PNL prin urmează să primească pensii speciale şi personalul de la Curtea Constituţională: magistraţii-asistenţi şi personalul de specialitate juridică asimilat acestora, indiferent de vârstă, după ce au împlinit o vechime în activitate juridică de minimum 25 de ani, din care măcar 10 ani în cadrul Curţii Constituţionale. PSD şi PNL vor să le acorde 80% din indemnizaţia de încadrare brută plus sporurile avute în ultima lună de activitate de dinaintea pensionării.

“Caracterul duplicitar al Coaliţiei PSD-PNL nu cunoaşte limite. PSD şi PNL promit că elimină pensiile speciale, dar creează unele noi, inclusiv pentru personalul non-juridic al CCR. Şi fac totul în stilul în care vor să treacă toate mizeriile, pe repede-înainte. Se vorbeşte pe de o parte de restrângerea cheltuielilor bugetare, dar, în realitate, privilegiile celor angajaţi la stat sunt ca un bulgăre de zăpadă scăpat la vale, pe care nimeni din vechile partide nu vrea să-l oprească”, declară deputatul USR Victor Ilie, membru în Comisiile juridică şi de buget din Camera Deputaţilor.

USR a depus mai multe amendamente la proiectul Guvernului Ciucă de aşa-zisă reformă a pensiilor speciale, astfel încât jalonul din PNRR să fie respectat şi România să nu rateze şansa istorică de a primi miliarde de euro pentru şcoli, autostrăzi şi spitale. Reforma pensiilor speciale a întârziat patru luni de zile faţă de calendarul asumat prin PNRR şi, dacă nu este realizată, pot fi pierdute miliarde de euro din bani europeni.

To Top