Decizii politice

Schimbare uriașă pentru cardurile de energie. Propunerea făcută de USR

Începe distribuirea cardurilor de energie! Cine va primi 1400 de lei de la stat

USR ar vrea ca facturile la energie să fie compensate de guvern direct în conturile furnizorilor, conform unui comunicat al formațiunii politice.

„USR a propus o modificare legislativă care scutește 3,5 milioane de oameni de drumurile și cozile la Poșta Română pentru cardurile de energie. Amendamentul USR a fost votat în Comisia pentru tehnologia informației și comunicațiilor a Camerei Deputaților”, potrivit unui comunicat de presă.

Amendamentul modifică ordonanța 166/2022 astfel încât facturile la energie să fie compensate de guvern direct în contul furnizorilor, fără plata intermediară prin intermediul Poștei Române.

USR vrea ca lumea să nu mai stea la coadă

„În loc să plimbe câte 3,5 milioane de români de două ori pe an pe la cozile de la oficiile poștale, Guvernul poate să transfere banii asociați cardului de energie direct în contul furnizorului, fără niciun drum fizic și fără un hop intermediar prin Poșta Română.

Oamenii ar urma să vadă sumele de bani asociate ca discount în factura următoare”, spune deputatul USR Radu Miruță, inițiatorul amendamentului.

USR arată că din 4 milioane de beneficiari, „după ce au stat la cozi interminabile, doar 13.000 au reușit să plătească”.

„În același ritm aglomerat, ar însemna 300 de zile pentru tranșa de acum, alte 300 de zile pentru tranșa din toamnă. Asta, în condițiile în care jumătate dintre beneficiarii ajutorului la plata pentru energie nu au intrat încă în posesia voucherelor, mulți oameni se plâng de faptul că sunt puși pe drumuri și nu știu exact cum trebuie să procedeze pentru a le folosi, iar la ghișeele Poștei Române s-au format, de ieri, cozi care ar putea fi evitate prin adoptarea amendamentului USR”, se menționează în finalul comunicatului.

To Top