Decizii politice

Scandal uriaș în Parlament! Moșteanu a intrat peste PSD-iști: Să vină la muncă! (VIDEO)

În sfârșit, o lege bună în România: Șoferii care se urcă beți la volan sau fără permis de conducere intră direct la închisoare

A fost scandal total în Parlament. Ionuț Moșteanu de la USR a intrat pur și simplu peste membrii PSD și le-a cerut să vină la muncă.

Liderul deputaţilor USR, Ionuţ Moşteanu, a acuzat, luni, grupurile parlamentare ale PNL şi PSD de ‘dispreţ la adresa Parlamentului’, pentru că ar fi întârziat aproape o oră la şedinţa de plen, programată să înceapă la ora 16,00, din cauza unor discuţii avute cu ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, pe tema pragului referitor la abuzul în serviciu.

El i-a atras totodată atenţia ministrului Predoiu că lucruri atât de importante pentru ţară “nu se discută în spatele uşilor închise”.

“Este pentru prima dată, de când sunt în Parlament, când două grupuri parlamentare îşi bat joc de această instituţie şi nu vin la program. (…) O asemenea întârziere arată dispreţul PSD şi PNL pentru întregul Parlament, pentru cetăţenii reprezentaţi în acest Parlament. Dacă domnul ministru vrea să discute cu grupurile parlamentare, are un cadru instituţional prin care poate face asta. (…) Ministrul Predoiu poate veni oricând în Parlament să discute cu tot Parlamentul despre lucruri atât de importante pentru ţară, care sunt discutate pe şestache în spatele uşilor închise”, a declarat Moşteanu în plenul Camerei Deputaţilor.

Moşteanu: În Parlament trebuie să respectăm un program

Anterior şedinţei de plen, Ionuţ Moşteanu a intrat, însoţit de mai mulţi colegi din USR, în şedinţa grupului deputaţilor PSD şi le-a cerut acestora “să vină la muncă în plen”.

“De jumătate de oră stăm ca aceşti oameni să se hotărască asupra unor amendamente pe care ei le vor pe repede înainte. Şi mi se pare inacceptabil la adresa Parlamentului. Să vină în plen. Plenul şi comisiile sunt locurile în care se exercită puterea parlamentară, nu în spatele uşilor închise, şi asta am venit să le transmitem. Le cer PSD-iştilor şi PNL-iştilor să vină şi să dezbată în plen, nu în spatele uşilor închise. (…) În Parlament trebuie să respectăm un program”, a afirmat Moşteanu în faţa biroului unde avea loc şedinţa grupului parlamentar al PSD.

Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a cerut prelungirea programului cu o oră.

“Îmi cer scuze faţă de colegii parlamentari şi de colegii din Guvern că ne-au aşteptat 45 de minute, că am avut o discuţie cu ministrul Cătălin Predoiu, pentru a ne lămuri cu privire la pragul de abuz în serviciu”, a arătat Simonis.

Propunerea a fost acceptată cu 126 de voturi “pentru”, 13 voturi “contra” şi două abţineri.

To Top