Decizii politice

Scandal uriaş din cauza pensiilor speciale! De ce nu se taie aceste venituri. Nicolae Ciucă, dat de gol

Scandal uriaş din cauza pensiilor speciale! De ce nu se taie aceste venituri. Nicolae Ciucă, dat de gol

Scandal uriaş din cauza pensiilor speciale! S-a aflat de ce nu se taie aceste venituri. Nicolae Ciucă, dat de gol de către un fost premier. Şeful de la Palatul Victoria nu vrea nici el să se taie pensiile speciale. A spus-o clar Victor Ponta, fostul prim ministru.

România se află în plin scandal al pensiilor speciale. Nicolae Ciucă este scos ţap ispăşitor pentru faptul că nu spune clar. Fostul premier, Victor Ponta, a spus că lui Ciucă îi este frică să abordeze acest subiect.

Ponta vine cu aceeaşi teorie care nu stă în picioare. Acesta spune că pensiile speciale ale militarilor nu pot fi tăiate. Asta deşi pensiile militare, cele din Interne, SRI, SIE şi SPP nu se bazează pe contributivitate. Sunt practic venituri dăruite celor care au lucrat în structurile statului.

Scandal uriaş din cauza pensiilor speciale!

„92% dintre cei care primesc pensii speciale sunt militari, sunt de la MAPN, MAI, SRI, SIE, SPP (…) În toate țările NATO, aceste pensii au un regim special. Mai sunt procurorii și judecătorii. Nu poți să le tai aceste pensii speciale, s-a pronunțat CCR. Minte Iohannis! Mai sunt câteva sute (n.r. – de pensii) la ambasadori, la aviatori, care aproape că nu contează.

Domnul Ciucă are pensie militară. Nu e în stare să meargă la Bruxelles să spună ‘ce problemă aveți, că le plătim de la noi? Noi am decis’. Asta cu ‘să mai vedem…’ Pe domnul Iohannis îl doare în cot. Va primi pensie specială, mașină specială, casă specială, angajați, acum are doar avion special”, a comentat Ponta, în direct la România TV.

Deşi pe masa parlamentarilor se află mai multe legi prin care pensiile speciale ar putea fi tăiate, acestea nici nu au fost măcar supuse la vot. Mai mult, România ar putea să piardă o tranşă de miliarde de euro din PNRR din cauza faptului că nu taie pensiile speciale.

To Top