USR a anunțat că a facilităţi fiscale pentru tinerii care muncesc să se întreţină în facultate, dar senatorii PSD şi PNL au votat împotrivă.
Senatorii PSD-PNL-UDMR au votat, luni, împotriva unei iniţiative legislative depuse de USR care acordă facilităţi fiscale studenţilor de până la 26 de ani care muncesc ca să se întreţină în facultate.
Iniţiativa USR propune ca studenţii care lucrează să plătească impozit zero pe venit şi, de asemenea, să beneficieze de reducerea CAS-ului de la 26% la 10%.
Iniţiativa avea aviz favorabil atât din parte Consiliului Legislativ cât şi din partea Consiliului Economic şi Social, însă Guvernul a anunţat că “nu susţine proiectul din cauza impactului bugetar”. În consecinţă, senatorii PSD şi PNL au votat împotrivă.
- Lucian Bode nu se mai oprește! Ce a făcut ministrul de Interne în scandalul de plagiat
- Se va rupe coaliţia de guvernare! S-a aflat exact când se va întâmpla
- Bătaie de joc în Parlament! Doi aleşi şi-au bătut joc de momentul solemn pentru Ucraina. Ce i-au strigat unui senator de la USR
USR: Când e vorba de pensii speciale sau de sinecuri, PSD şi PNL nu se mai uită la impactul bugetar
“Atunci când e vorba de pensii speciale sau de sinecuri, PSD şi PNL nu se mai uită la impactul bugetar, dar când trebuie să sprijine tinerii la începutul carierei, aceasta este o mare problemă. Votul de astăzi împotriva acestei iniţiative a demonstrat încă odată ipocrizia celor două vechi partide”, a spus senatorul USR Dan Ivan.
“Această iniţiativă legislativă vine în sprijinul studenţilor care vor să se angajeze încă din timpul facultăţii, căci mulţi studenţi muncesc pentru a se întreţine în facultate. Acesta este un fenomen des întâlnit în Europa, dar mai puţin în ţara noastră, din cauză că legislaţia nu i-a încurajat până acum. Măsura ar reprezenta un mijloc de ajutorare a acestora la începutul carierei, încurajând tinerii să rămână şi să muncească în România. De asemenea, ar fi un ajutor şi pentru antreprenorii care angajează studenţi”, a explicat senatorul USR Robert Zob.
Iniţiativa depusă de senatorii USR Robert Zob, Sergiu Vlad şi Dan Ivan a fost respinsă cu 73 de voturi pentru raportul de respingere, 33 contra (raportului de respingere). Senatul a fost prima cameră sesizată, iniţiativa urmează să intre la dezbatere şi vot la Camera Deputaţilor, care este forul decizional.
