Decizii politice

S-a aflat ce le pregăteşte Marcel Ciolacu românilor! Lovitură încasată de milioane de oameni

"Eu chiar vă iubesc!" Marcel Ciolacu, mesaj pentru românii care l-au huiduit la Iași
Marcel Ciolacu Sursa foto Facebook

S-a aflat ce le pregăteşte Marcel Ciolacu românilor! Lovitură încasată de milioane de oameni chiar înaintea rotativei guvernamentale. Şeful social democrat se pregăteşte să preia guvernarea. La finalul lunii mai, Nicolae Ciucă ar trebui să-şi dea demisia.

Apoi, Klaus Iohannis ar trebui să-l nominalizeze pe Marcel Ciolacu, iar pasul spre Palatul Victoria ar fi o simplă formalitate.

În acest sens, Marcel Ciolacu şi cei de la PSD sunt aproape gata cu noul program de guvernare. Surse din partid au dezvăluit pentru Realitatea Plus că taxa de solidaritate de 1% pentru marile companii rămâne bătută în cuie. Chiar dacă, public, liberalii o critică, surse guvernamentale susțin că premierul Nicolae Ciucă ar fi de acord.

În plus, odată cu preluarea șefiei guvernului, social-democrații își propun să rezolve problema prețurilor uriașe de la alimente. S-a tot vorbit și despre plafonare, însă nu s-a decis nimic concret.

Odată cu preluarea funcției de premier, social-democrații ăși propun scăderea prețurilor la alimentele de bază. Iau în calcul scăderea adaosului comercial pentru a ajunge la acel punct.

S-a aflat ce le pregăteşte Marcel Ciolacu românilor!

În plus, PSD pregătește o serie de ajutoare și pentru producătorii agricoli din România. Se vor da ajutoare și pentru cei din construcții având în vedere scumpirile din ultima perioadă din aceste domenii.

Taxa de solidaritate se regăsește, și ea, în noul program de guvernare al PSD. Este vorba despre o taxă de 1% din cifra de afaceri pentru marile companii. Așadar, cu acest program de guvernare cei de la PSD vor veni în Parlament în momentul în care vor prelua șefia Guvernului. Acest lucru se va întâmpla cel mai probabil la finalul lunii mai, începutul lunii iunie.

Asta se va întâmpla după ce Nicolae Ciucă îşi va da demisia, iar Klaus Iohannis îl va nominaliza pe Ciolacu pentru funcţia de premier. În caz contrar, cei de la PSD au ameninţat deja cu alegerile anticipate. Nu mai vor să stea nicio zi în plus fără a fi la şefia Executivului.

To Top