Decizii politice

România va primi doar 10 milioane de euro din rezerva UE! Mai puțini bani decât Bulgaria și Polonia

Cea mai mare lovitură din istorie: Sunt 30 de miliarde de euro pe care românii nu le mai văd

Avem confirmarea direct de la comisarul pentru Agricultură că România va primi doar 10 milioane de euro din rezerva UE drept compensații pentru producătorii supuși șocului importurilor de cereale din Ucraina, spune Dacian Cioloș: „<S-a rezolvat, nu putem> este mesajul PSD pentru fermierii români”.

„Avem azi confirmarea direct de la comisarul pentru Agricultură că România va primi doar 10 milioane de euro din rezerva UE drept compensații pentru producătorii supuși șocului importurilor de cereale din Ucraina. Primim mai puțini bani decât Bulgaria și Polonia, deși suntem principala rută de tranzit și depozitare a grânelor ucrainenilor. <S-a rezolvat, nu putem> este mesajul PSD pentru fermierii români ale căror interese nu au fost susținute suficient la Bruxelles de ministrul Daea. I-am cerut vineri președintelui PSD, Marcel Ciolacu, să-l retragă pe Petre Daea pentru această umilință provocată fermierilor români și României”, declară Dacian Cioloș.

El afirmă că Marcel Ciolacu „este responsabil pentru această umilință, pentru că ține încă în funcție oameni care nu pot apăra interesele cetățenilor români în negocieri la Bruxelles”.

„Se vor întoarce în țară și vor spune că UE e rea și nu vrea să ne ajute. Aceleași minciuni ca să ascundă incompetența miniștrilor PSD. UE trage de noi să ne dea bani și ai noștri nu înțeleg ce au de făcut, ăsta e adevărul dureros”, încheie Cioloș.

Petre Daea ar putea fi schimbat de la Ministerul Agriculturii

Petre Daea ar putea fi schimbat de la Ministerul Agriculturii, după gestionarea proastă a crizei fermierilor români, potrivit surselor politice citate de antena3.ro.

Lui Petre Daea i se reproşează că a trimis cu întârziere date Comisiei Europene despre situaţia creată de cerealele ieftine ucrainene ajunse pe teritoriul nostru.

Ministrul Petre Daea este la Bruxelles, de unde revine abia miercuri. Urmează să vedem dacă a reușit să schimbe ceva din decizia Comisiei Europene, însă, spun surse din partid, este puțin probabil să reușească acest lucru.

România va primi doar 10 milioane de euro compensații pentru fermierii români, mult mai puțini bani decât Bulgaria, spre exemplu, care, deși are un teritoriu mai mic și mult mai puțini fermieri, va primi de la comisie 16 milioane de euro drept compensații.

To Top